Förlossning & pånyttfödelse
Måndagen den 22 april 2013

Under en längre tid har det i det dolda pågått mycket jobb på Kafé K. Nu närmar vi oss tidpunkten att förlösa allt detta. Vårt mål har varit att lagom till Kafé Ks 5-årsjubileum den 14 juni 2013 kunna presentera detta. Kanske blir det tidigare. 

I Wordpresseriet har Cissilia gjort stora insatser både vad gäller form och funktion för att ge Kafé K nyrenoverade, nymålade och mer lättskötta lokaler. Ivrigt står vi och stampar utanför för att få stiga in. Vi började denna förnyelseprocess i november 2012 då vi bytte till en Linuxserver på vårt webhotell för att få tillgång till nya funktioner och möjligheter.

Fyra följetongsförfattare har hjälpts åt att skriva och binda ihop sina olika historier till en följetong. Paisley och jag började i all enkelhet förra året och sen har mazken och Henry Bronett också slutit sig till skrivargänget. Ett spretigt och intressant projekt börjar nu få sin form och snart hoppas vi kunna publicera det första avsnittet av denna följetong.

Med ett leende och ett satiriskt fyfinger har Skånske Arne i text och musik hållit humöret uppe hos oss med sina kåserier på Kafé K under hösten och vintern.

I höstas tackade vår medarbetare Tompa för sig efter lång och trogen tjänst på kafét. Vi tackar honom och ser honom gärna som gäst då och då. Rickard Miletic och Paisley hjälps nu åt att informera oss om evenemang och tilldragelser i Kalendern, som Tompa tidigare var ansvarig för.

Paisley har också hållit liv i musiken med sina fylliga konsertreportage i text och bild. Dessutom har hon lyft fram litteraturen med några intressanta författarintervjuer.

Anita, mazken och jag - seniorerna på Kafé K - gräver på lördagarna i sina minnen, innan de försvinner i dimman, och bevarar sina hågkomster för eftervärlden under rubriken Mitt minne.

En snygg förstasida på Kafé K blir omväxlande tack vare ny månadsbild varje månad. Presentation av bilder och omröstning sköts som vanligt av mazken.

Vår käre värmlänning Andersson blixtrar ibland till med något punkigt, arkitektoniskt, anglofilt eller motornostalgiskt. Med sitt dubbla perspektiv från både stad och land har han ibland en djupare syn på saker och ting. Vi ser fram emot nya Anderssonska utblickar från vänervärmland och storstöckhölm. 

I sydvästra Tyskland sitter Raffael Otte och längtar till Sverige. När han får stabilare tillgång till dator och nät kommer han säkert att bidra med mycket på Kafé K. Med sin entusiasm och kulturkunnighet kommer han att bli en stor resurs på kafét så småningom. 

I mars var låtskrivaren och musikern Eddie Lövholm Eriksson gästskribent i vår avdelning Gäst med G på K. I maj respektive juni kommer två nya gästskribenter. Jag hoppas att ytterligare gäster ska kunna bjudas in i höst och vinter. När vi väl fått igång Kafé K i det nya formatet, kan mer tid och kraft läggas ner på att leta intressanta och spännande gäster.

I december blev Röda Jultråden åter en stor succé. Den omöjlige Bosse Freij vann igen precis som i sommartävlingen Ortsport 2012, men nu var han ensam vinnare. Jag har precis börjat snickra på sommartävlingen 2013. I år börjar den lite tidigare än tidigare somrar. I sommar blir det en tävling med betoning på musik, men där ett gott mått av allmänbildning också är bra att ha. Den kommer att heta Ord & Musik 2013 och körs i sju deltävlingar. Sju tisdagar med start tisdagen den 21 maj kommer tävlingsuppgifterna att publiceras. I början av juli kan vi kora pristagarna.

Några andra idéer och projekt ligger som frön i jorden. Med lagom bevattning, ljus, värme och tid kommer de att blomma en dag. Men ni får gärna också stoppa ner idéfrön i Kafé Ks rabatt. Det behövs många olika blommor och färger för att göra vårt kafé attraktivt och intressant.
Vårvärmen stiger i vår ballong. Snart lättar den och innan vi hinner begripa det är våren sommar och sommaren vår. Mycket spännande på gång på Kafé K när nu pånyttfödelsens tid är här. Jag önskar er en varm Valborg, en fin Förstamaj, en vederkvickande vår och en solig sommar!Mats KlassonArkiverat
Äntligen slut på sommaren!
Summering och utsikter
Nytt med nya tag
Senvårscenen
November nyser
Nyckelharpan i sommardörren
Askmolnen viker
Årets Kafé K 2009
Nattfrys & lövljus
Strax före Sommarrutschen
Vår vår och deras tid
Årets Kafé K 2008
Höstäventyr i mys och rusk
I kaffekorgen under ballongen