mazken

 

MazkenMedMask

Nu för tiden får jag nog titulera mig skribent och författare även om det mer är ett intresse än en inkomstkälla.

Född i Vasastaden en gång när Stockholm fortfarande var en lugn och trivsam stad. Numera bor jag i Småland där jag ägnar dagarna åt att skriva och i övrigt göra så lite som möjligt.

Tidigare i livet har jag arbetat med design i hela mitt liv – något jag har nytta av när jag formger mina bokomslag.

Intressen förutom skrivandet är den svenska visskatten med särskilt fokus på Bellman, varför sjuttonhundratalet ligger mig extra varmt om hjärtat eftersom jag också roas omåttligt av historia. Inte den historia man fick lära sig i skolan – nej, det är de vanliga människornas vardag som intresserar mig mest. Krig och kungalängder med årtal och datum får andra ordna med. Gammal svensk folktro tycker jag också är intressant – bra mycket intressantare än den gällande tron som jag tycker mer liknar en dålig fantasyroman än något annat.

Mina uppgifter här på Kafé K är att sköta K-Akademiens alternativa ordlista och avdelningen K-märkta ord. Som ni kanske förstår av detta är jag även språkintresserad – i alla fall av det svenska språket. Sedan skriver jag under stundom ett kåseri eller en krönika här på fiket också. Vill ni veta mer får ni fråga.