Den konstiga kakan

På en bilresa genom Frankrike med min familj (jag måste ha varit runt 6 eller 7 år gammal) fick jag lov att beställa en äppelpaj till efterrätt till vår måltid på en liten restaurang längs vägen.

Raffael6-7_600

”Gå bara fram till tårtdisken, peka på en äppelkaka och peka sedan på vårt bord, det kommer de att förstå”, rådde min far.

Jag gjorde det, och det fungerade verkligen utan att kunna franska. Jag var lite stolt över mig själv. När bakverket kom, full av förväntan satte jag en stor bit på gaffeln och stoppade den i munnen … och skämdes verkligen eftersom jag var tvungen att spotta tillbaka biten direkt på tallriken, och jag visste hur pinsamt det var, särskilt offentligt.

Min pappa sa (och jag kommer aldrig att glömma den scenen för den var så rolig):
”Vad händer?”

”Äppelpajen smakar riktigt illa”, sa jag.

Min far tog en bit och sa kort:
”Åh”.

Min mamma frågade:
”Hur går det med äppelkakan?”

Far vände sig till min mamma medan han fortfarande åt och hans ansiktsuttryck förvandlades från humoristiskt till extrem njutning (hm … mums).
”Alkohol” sa han, skämtsamt och torrt och log medan han fortsatte tugga med nöje. ”De blandar i alkohol i efterrätterna även till barnen här. Antagligen Calvados eller något liknande.”

Han kallade på den trevlige servitören som bad om ursäkt, i onödan. Han trodde att jag hade beställt pajen till min far … och jag fick en ny bit läcker äppelpaj, utan alkohol.

Raffael Otte

2 kommentarer till Den konstiga kakan

  • Raffael Otte  säger:

    tack tack Ethel för hjälpen….jag skulle inbjuda dig till äppelkakan, men tyvärr kan du inte vara här just nu. Men nästa gången vi ses. Jag (och jag tror Ethel med) hoppas att den lilla texten är en liten uppmuntran för vår fina Mats :)

  • Ethel  säger:

    Tack för inbjudan Raffael :-)!

Lämna en replik

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>