Månadsbild för februari 2017 – Foto: Raffael Otte

 

 

Välkomna till nya Kafé K!

Kafé K är tänkt att vara en mysig mötesplats med mångsidigt innehåll.

I juni 2013 fick Kafé K ny kostym. Det nya Kafé K blir också flexiblare och mer lättanvänt för oss medarbetare. Att vi nu på sidorna kan få kommentarer från besökare i direkt anslutning till artiklarna bör innebära en närmare kommunikation mellan medarbetare och besökare på Kafé K.

För att skapa engagemang och god stämning ägnar vi bara tid åt det vi tycker är intressant och roligt. Vi hade premiär den 14 juni 2008 efter ett antal månaders förberedelser. 2009 gjorde mazken en ny design och  i juni 2013 förnyade alltså Cissilia delvis utseendet igen, men denna gång främst funktionen.

Eftersom Kafé K fyllde 5 år i juni 2013, kände jag för att summera vårt första halvdecennium och  skriva en text med ”en återblick, en ögonblicksblinkning, en framåtspejning”, klicka på länken för att läsa: Kafé K 5 år

Vi är ett tiotal medarbetare med olika bakgrunder, intressen och färdigheter. Det ger förutsättningar för ett varierat och rikt Kafé K. Vi ger även plats till gästskribenter och gästmedarbetare när det finns möjlighet till det. Så har ni något intressant ni vill publicera på Kafé K, kontakta mig eller någon av de andra medarbetarna så kan vi diskutera det.

Nu kan besökarna kommentera i direkt anknytning till artiklarna. Det ger en möjlighet till närmare kommunikation om innehållet på Kafé K.  Annars har vi vårt gamla forum kvar, liksom vår Facebooksida. Se länkar längst ner på denna sida.

För att inte glömma bort vårt förflutna ligger alla våra gamla sidor som skapades mellan 2008 och 2013 kvar på en arkivsida. Se länk nedan (Arkiv 2008-2013). På arkivsidan kan ni ta er fram med hjälp av den gamla menystrukturen. För att komma tillbaks hit till nya Kafé K, klicka på den gamla Kafé K-loggan längst upp på alla gamla sidor.

Men främst ser vi nu framåt.  Hoppas ni känner er lika inspirerade av nystarten som vi och vill följa oss framöver.

Varmt välkomna till Kafé K!

 

 

 

KAFÉ K-NYTT
Nya medarbetare på Kafé K!
Ethel Hedström och Oskar Rickardsson


En bild – en berättelse
är lördagsaktivitet på Kafé K. Sju personer delar med sig av sina bilder och berättelser. Vi kommer att publicera varje lördag fram till slutet av april 2017.


Gäst med G på K

Under rubriken Gäst med G på K bjuder vi under 2016 och 2017 in en ny omgång gästskribenter.  Efter Lina Arvidsson som var vår gäst i december och Rick Titrö i februari, fortsätter vi med ytterligare minst två,  en i april och en i juni.
gastg

 

Skicka in era NOVELLER (max 4 A4-sidor långa) till kvitter@kafe-k.se så publiceras de med oregelbundna mellanrum framöver.

 

 

Vi har ett  nytt tema varje månad för bilderna som deltar i Månadsbildsomröstningen.

Det går alldeles utmärkt att skicka in bilder redan nu, till månader ännu längre in i framtiden. Se temalista nedan. Välkomna!
Bildteman för de kommande 9 månaderna:

APRIL 2017 – Fågelholk eller vårblommor (Bilder ska ha skickats in senast den 20 mars)
MAJ 2017 – Kläder och/eller skor (20 april)
JUNI 2017 – Bilen, cykeln, mopeden, motorcykeln, båten, bussen eller tåget (20 maj)

JULI 2017 – På tallriken och/eller i glaset (20 juni)
AUGUSTI 2017 – Min senaste konsert eller mitt senaste evenemang (20 juli)
SEPTEMBER 2017 – Choklad eller kaffe (20 augusti)

OKTOBER 2017 – Flyttlasset, nya lägenheten eller mitt rum (20 september)
NOVEMBER 2017 – Min favoritpenna och/eller min handstil (20 oktober)
DECEMBER 2017 – Apelsiner, fikon eller dadlar (20 november)


 

KaféKuriren_huvud

SENAST UPPDATERAD: 26 februari 2017

Nu har Kafé-Kuriren fått en egen sida på Kafé K. Klicka på Kafé-Kuriren-loggan ovan eller på Kafé-Kuriren-länken i menyn längst upp, så kommer ni dit.

Som ni kanske märkt har den på sistone så smått börja växa på startsidan, nu var det dags att ge den ett eget utrymme. Tanken är att Kafé-Kuriren nu kommer att ersätta Kalendern som vi slutar med. Vill passa på och tacka alla som bidragit till alla Kalendrar som kommit varje månad, inte minst Tomas, Paisley och Rickard Miletic som alla lagt ner mycket tid och arbete på Kalendern de senaste åren.

Nu ska vi alla försöka hjälpas åt att uppdatera Kafé-Kuriren ofta så att den känns aktuell. Kalendern var ju mest inriktad på konserter, evenemang och skivsläpp. Kafé-Kuriren breddas betydligt så att vi även täcker in litteratur, konst, radio, TV, film, dokumentärer, teater, dans och annat inom det kulturella området. Har ni tips på evenemang, skivor, konserter, radio- och TV-program, vernissager, föreställningar, utställningar, bokutgivningar osv är ni välkomna att skicka in era tips till mailadressen nedan.

Ständigt aktuell och kulturellt bred blir ledorden. ”Varjedag den 58 remember” ges Kafé-Kuriren ju ut och det ska finnas mycket att välja på i den. Välkomna att bläddra i blaskan som finns tillgänglig på Kafé K-borden bredvid kaffekoppen och kakfatet.

 

Hjälp till att hålla Kuriren rykande färsk!
kvitter@kafe-k.se