Månadsbild för augusti 2016 – Foto: Skånske Arne

 

 

Välkomna till nya Kafé K!

Kafé K är tänkt att vara en mysig mötesplats med mångsidigt innehåll.

I juni 2013 fick Kafé K ny kostym. Det nya Kafé K blir också flexiblare och mer lättanvänt för oss medarbetare. Att vi nu på sidorna kan få kommentarer från besökare i direkt anslutning till artiklarna bör innebära en närmare kommunikation mellan medarbetare och besökare på Kafé K.

För att skapa engagemang och god stämning ägnar vi bara tid åt det vi tycker är intressant och roligt. Vi hade premiär den 14 juni 2008 efter ett antal månaders förberedelser. 2009 gjorde mazken en ny design och  i juni 2013 förnyade alltså Cissilia delvis utseendet igen, men denna gång främst funktionen.

Eftersom Kafé K fyllde 5 år i juni 2013, kände jag för att summera vårt första halvdecennium och  skriva en text med ”en återblick, en ögonblicksblinkning, en framåtspejning”, klicka på länken för att läsa: Kafé K 5 år

Vi är ett tiotal medarbetare med olika bakgrunder, intressen och färdigheter. Det ger förutsättningar för ett varierat och rikt Kafé K. Vi ger även plats till gästskribenter och gästmedarbetare när det finns möjlighet till det. Så har ni något intressant ni vill publicera på Kafé K, kontakta mig eller någon av de andra medarbetarna så kan vi diskutera det.

Nu kan besökarna kommentera i direkt anknytning till artiklarna. Det ger en möjlighet till närmare kommunikation om innehållet på Kafé K.  Annars har vi vårt gamla forum kvar, liksom vår Facebooksida. Se länkar längst ner på denna sida.

För att inte glömma bort vårt förflutna ligger alla våra gamla sidor som skapades mellan 2008 och 2013 kvar på en arkivsida. Se länk nedan (Arkiv 2008-2013). På arkivsidan kan ni ta er fram med hjälp av den gamla menystrukturen. För att komma tillbaks hit till nya Kafé K, klicka på den gamla Kafé K-loggan längst upp på alla gamla sidor.

Men främst ser vi nu framåt.  Hoppas ni känner er lika inspirerade av nystarten som vi och vill följa oss framöver.

Varmt välkomna till Kafé K!

 

 

På gång

En bild – en berättelse är lördagsaktivitet på Kafé K. Tio olika personer delar med sig av sina bilder och berättelser.

Nu gör vi en satsning på NOVELLER på Kafé K. Skicka in era noveller (max 4 A4-sidor långa) till kvitter@kafe-k.se så publiceras de med oregelbundna mellanrum framöver.

Vi söker nya, yngre medarbetare till Kafé K. Läs mer i texten med titeln EFTERLYSNING!!

 

Vi har ett  nytt tema varje månad för bilderna som deltar i Månadsbildsomröstningen.

Det går alldeles utmärkt att skicka in bilder redan nu, till månader ännu längre in i framtiden. Se temalista nedan. Välkomna!
Bildteman för de kommande 3 månaderna:

OKTOBER 2016 – Litteratur (Bilder ska ha skickats in senast den 20 september)
NOVEMBER 2016 – Trygghet (20 oktober)
DECEMBER 2016 – Barndomsminnen (20 november)

 

_________________________________________________________________________________________________________________________________________

Månatligt återkommande aktiviteter är Kalendern (som växelvis presenteras av Paisley och Rickard Miletic) och Månadsbildsomröstningen som förser oss med ny omslagsbild på framsidan varje månad.

Som alltid finns det plats för spontana artiklar och infall på Kafé K, både av medarbetarna och människor utifrån.

Idéer och förslag till annat vi kan göra på Kafé K är alltid välkomna. Bara kontakta någon av oss medarbetare så kan vi diskutera vidare.