Månadsbild för december 2018 – Foto: mazken

 

 

Välkomna till jubilerande Kafé K!

Kafé K är tänkt att vara en mysig mötesplats med mångsidigt innehåll.

Vi är ett tiotal medarbetare med olika bakgrunder, intressen och färdigheter. Det ger förutsättningar för ett varierat och rikt Kafé K. Vi ger även plats till gästskribenter och gästmedarbetare när det finns möjlighet till det. Så har ni något intressant ni vill publicera på Kafé K, kontakta någon av oss medarbetare så kan vi diskutera det.

För att inte glömma bort vårt förflutna ligger alla våra gamla sidor som skapades mellan 2008 och 2013 kvar på en arkivsida. Se länk nedan (Arkiv 2008-2013). På arkivsidan kan ni ta er fram med hjälp av den gamla menystrukturen. För att komma tillbaks hit till nya Kafé K, klicka på den gamla Kafé K-loggan längst upp på alla gamla sidor. Vill ni läsa eller titta på något från 2013 och framåt använd gärna sökrutan uppe till höger.

Vi startade den 14 juni 2008 så under 2018 firar vi vårt 10-årsjubileum. Hoppas det här året kan bli något alldeles extra för Kafé K, dess besökare och medarbetare.

KK2008-2018_10år_500
Från balkongen på andra våningen har jag åter plockat fram vår röda ballong och pumpat varmluft i den. Under 2018 kommer den att stiga till väders och sväva högre än någonsin. Följ med oss på färden, var nu vindarna kommer att föra oss. Ingen vet var vi hamnar.

Hjälp till att göra 2018 till ett fantastiskt år för oss på Kafé K.

Varmt välkomna!

 

 

 

 

KAFÉ K-NYTT

Logga_kulturbakgrund_600

Som ett sista led under Kafé K:s jubileumsår presenteras nu några artiklar under rubriken Min kulturella bakgrund.

 
rjt2018_logga600
Nu har Röda Jultråden 2018 startat. Lycka till!

 

 

Den 15 december fortsätter mazken Musikstafetten.

musikstafetten600

 

 

 

En gång i månaden kommer en av Kafé K-medarbetarna att presentera den gångna månaden i ett kollage, Månadskollaget.
Logga_Månadskollaget

 

 

 

Nu har mazken startat avdelningen K-märkta ord där vi ska hjälpas åt att samla ihop svenska ord som sällan eller aldrig används numera.
K-logoLo

 

 

 

Noveller
Skicka in era NOVELLER (max 4 A4-sidor långa) till kvitter@kafe-k.se så publiceras de med oregelbundna mellanrum framöver.

 

 

Vi har ett  nytt tema varje månad för bilderna som deltar i Månadsbildsomröstningen.
Här nedan finns temalistan (gjord av Raffael Otte) för de närmaste 12 månaderna. Det går utmärkt att skicka in bilder långt i förväg. Givetvis ska du ha fotograferat själv. Vinnande bild i månadsbildsomröstningen får sen äran att pryda Kafé K:s startsida och Facebooksida under en månad.
Välkomna!

2019
JANUARI – Vinterbilder, i stan, på landet, snö och is. (Bilder ska ha skickats in senast den 20 december 2018)

FEBRUARI – Köld och värme, mörker och ljus. (Bilder ska ha skickats in senast den 20 januari 2019)
MARS – Minnesmärken, statyer, gravar över kulturpersonligheter. (20 februari)

APRIL – Djur, både levande djur och gosedjur. (20 mars)
MAJ – Vår- och påskbilder. (20 april)
JUNI – Midsommar- och sommarlovsbilder (20 maj)

JULI – Minnen (20 juni)
AUGUSTI – Musikinstrument, skivor, musiker, konserter. (20 juli)
SEPTEMBER – Stockholm (20 augusti)

OKTOBER – Böcker, bokhandlar, bibliotek, skrivande (20 september)
NOVEMBER – Höstbilder (20 oktober)
DECEMBER – Lucia- och julbilder (20 november)


 

KaféKuriren_huvud

SENAST UPPDATERAD: 16 januari 2018

Nu har Kafé-Kuriren fått en egen sida på Kafé K. Klicka på Kafé-Kuriren-loggan ovan eller på Kafé-Kuriren-länken i menyn längst upp, så kommer ni dit.

Som ni kanske märkt har den på sistone så smått börja växa på startsidan, nu var det dags att ge den ett eget utrymme. Tanken är att Kafé-Kuriren nu kommer att ersätta Kalendern som vi slutar med. Vill passa på och tacka alla som bidragit till alla Kalendrar som kommit varje månad, inte minst Tomas, Paisley och Rickard Miletic som alla lagt ner mycket tid och arbete på Kalendern de senaste åren.

Nu ska vi alla försöka hjälpas åt att uppdatera Kafé-Kuriren ofta så att den känns aktuell. Kalendern var ju mest inriktad på konserter, evenemang och skivsläpp. Kafé-Kuriren breddas betydligt så att vi även täcker in litteratur, konst, radio, TV, film, dokumentärer, teater, dans och annat inom det kulturella området. Har ni tips på evenemang, skivor, konserter, radio- och TV-program, vernissager, föreställningar, utställningar, bokutgivningar osv är ni välkomna att skicka in era tips till mailadressen nedan.

Ständigt aktuell och kulturellt bred blir ledorden. ”Varjedag den 58 remember” ges Kafé-Kuriren ju ut och det ska finnas mycket att välja på i den. Välkomna att bläddra i blaskan som finns tillgänglig på Kafé K-borden bredvid kaffekoppen och kakfatet.

 

Hjälp till att hålla Kuriren rykande färsk!
kvitter@kafe-k.se