Månadsbild för december 2017 – Foto: mazken

 

 

Välkomna till nya Kafé K!

Kafé K är tänkt att vara en mysig mötesplats med mångsidigt innehåll.

I juni 2013 fick Kafé K ny kostym. Det nya Kafé K blir också flexiblare och mer lättanvänt för oss medarbetare. Att vi nu på sidorna kan få kommentarer från besökare i direkt anslutning till artiklarna bör innebära en närmare kommunikation mellan medarbetare och besökare på Kafé K.

För att skapa engagemang och god stämning ägnar vi bara tid åt det vi tycker är intressant och roligt. Vi hade premiär den 14 juni 2008 efter ett antal månaders förberedelser. 2009 gjorde mazken en ny design och  i juni 2013 förnyade alltså Cissilia delvis utseendet igen, men denna gång främst funktionen.

Eftersom Kafé K fyllde 5 år i juni 2013, kände jag för att summera vårt första halvdecennium och  skriva en text med ”en återblick, en ögonblicksblinkning, en framåtspejning”, klicka på länken för att läsa: Kafé K 5 år

Vi är ett tiotal medarbetare med olika bakgrunder, intressen och färdigheter. Det ger förutsättningar för ett varierat och rikt Kafé K. Vi ger även plats till gästskribenter och gästmedarbetare när det finns möjlighet till det. Så har ni något intressant ni vill publicera på Kafé K, kontakta mig eller någon av de andra medarbetarna så kan vi diskutera det.

Nu kan besökarna kommentera i direkt anknytning till artiklarna. Det ger en möjlighet till närmare kommunikation om innehållet på Kafé K.  Annars har vi vårt gamla forum kvar, liksom vår Facebooksida. Se länkar längst ner på denna sida.

För att inte glömma bort vårt förflutna ligger alla våra gamla sidor som skapades mellan 2008 och 2013 kvar på en arkivsida. Se länk nedan (Arkiv 2008-2013). På arkivsidan kan ni ta er fram med hjälp av den gamla menystrukturen. För att komma tillbaks hit till nya Kafé K, klicka på den gamla Kafé K-loggan längst upp på alla gamla sidor.

Men främst ser vi nu framåt.  Hoppas ni känner er lika inspirerade av nystarten som vi och vill följa oss framöver.

Varmt välkomna till Kafé K!

 

 

 

KAFÉ K-NYTT

Som vanligt rullar vi ut Röda Jultråden i december även i år. En tävling med ny uppgift varje dag ända fram t o m julafton. Denna gång hjälper gamla Jenny från Småland till att skapa julstämning med en julkalender. Var med från början så slipper ni åka efterkälke. Välkomna!

rjt2017-logga

 

 

Tallrik & Glas är  lördagsaktivitet på Kafé K. Det handlar om mat och dryck. Vi kör hela 2017 ut.
TallrikGlas400

 

 

Nya medarbetare på Kafé K!
Ethel Hedström och Oskar Rickardsson

 

Noveller
Skicka in era NOVELLER (max 4 A4-sidor långa) till kvitter@kafe-k.se så publiceras de med oregelbundna mellanrum framöver.

 

 

Vi har ett  nytt tema varje månad för bilderna som deltar i Månadsbildsomröstningen.

Det går alldeles utmärkt att skicka in bilder redan nu, till månader ännu längre in i framtiden. Se temalista nedan. Välkomna!
Bildteman för de kommande 12 månaderna:

JANUARI 2018 – Neonskyltar – Det artificiella ljuset (Bilder ska ha skickats in senast den 20 december 2017)
FEBRUARI 2018 – Hus – Allt från lekstugor till skyskrapor (20 januari 2018)
MARS 2018 – Eld – Allt från stearinljus till skogsbränder (20 februari)

APRIL 2018 – Solljuset – Livet återvänder (20 mars)
MAJ 2018 – Husdjur – Akvariefiskar eller kor och allt däremellan (20 april)
JUNI 2018 – Yrkeslivet – Slamsugare, kontorist eller vad man nu gör (20 maj)

JULI 2018 – Moln – Tussar i det blå (20 juni)
AUGUSTI 2018 – Sjö/Hav – från minsta kärr till oceanens oändlighet (20 juli)
SEPTEMBER 2018 – Teater – Byggnaden eller innehållet (20 augusti)

OKTOBER 2018 – Vilda djur – Allt från myror till björnar (20 september 2018)
NOVEMBER 2018 – Regn – Med eller utan paraply (20 oktober 2018)
DECEMBER 2018 –  Natten – När de flesta sover (20 november 2018)


 

KaféKuriren_huvud

SENAST UPPDATERAD: 5 november 2017

Nu har Kafé-Kuriren fått en egen sida på Kafé K. Klicka på Kafé-Kuriren-loggan ovan eller på Kafé-Kuriren-länken i menyn längst upp, så kommer ni dit.

Som ni kanske märkt har den på sistone så smått börja växa på startsidan, nu var det dags att ge den ett eget utrymme. Tanken är att Kafé-Kuriren nu kommer att ersätta Kalendern som vi slutar med. Vill passa på och tacka alla som bidragit till alla Kalendrar som kommit varje månad, inte minst Tomas, Paisley och Rickard Miletic som alla lagt ner mycket tid och arbete på Kalendern de senaste åren.

Nu ska vi alla försöka hjälpas åt att uppdatera Kafé-Kuriren ofta så att den känns aktuell. Kalendern var ju mest inriktad på konserter, evenemang och skivsläpp. Kafé-Kuriren breddas betydligt så att vi även täcker in litteratur, konst, radio, TV, film, dokumentärer, teater, dans och annat inom det kulturella området. Har ni tips på evenemang, skivor, konserter, radio- och TV-program, vernissager, föreställningar, utställningar, bokutgivningar osv är ni välkomna att skicka in era tips till mailadressen nedan.

Ständigt aktuell och kulturellt bred blir ledorden. ”Varjedag den 58 remember” ges Kafé-Kuriren ju ut och det ska finnas mycket att välja på i den. Välkomna att bläddra i blaskan som finns tillgänglig på Kafé K-borden bredvid kaffekoppen och kakfatet.

 

Hjälp till att hålla Kuriren rykande färsk!
kvitter@kafe-k.se