Månadsbild för november 2019. Foto: Oskar Rickardsson


 

kamera med txt kafek_80

Vinnarfoton 2008 – 2019


 

Välkomna till Kafé K!

Kafé K är tänkt att vara en mysig mötesplats med mångsidigt innehåll.

Vi är ett tiotal medarbetare med olika bakgrunder, intressen och färdigheter. Det ger förutsättningar för ett varierat och rikt Kafé K. Vi ger även plats till gästskribenter och gästmedarbetare när det finns möjlighet till det. Så har ni något intressant ni vill publicera på Kafé K, kontakta någon av oss medarbetare så kan vi diskutera det.

För att inte glömma bort vårt förflutna ligger alla våra gamla sidor som skapades mellan 2008 och 2013 kvar på en arkivsida. Se länk nedan (Arkiv 2008-2013). På arkivsidan kan ni ta er fram med hjälp av den gamla menystrukturen. För att komma tillbaks hit till nya Kafé K, klicka på den gamla Kafé K-loggan längst upp på alla gamla sidor. Vill ni läsa eller titta på något från 2013 och framåt använd gärna sökrutan uppe till höger.

Vi startade den 14 juni 2008 så under 2018 firade vi vårt 10-årsjubileum, med några specialprojekt.
TACK alla ni som bidrog till att göra jubileumsåret 2018 på Kafé K till något minnesvärt.

2019 återvänder vi till ”vardagen” men hoppas kunna presentera något specialprojekt även detta år. 2013 hade vi Höst på Kafé K och 2015 Vår på Kafé K. Sommaren 2019 gjorde vi Fikets Sommarveranda. Ett program där medarbetare och särskilt inbjudna får välja sommarlåtar och ha ett mellansnack i form av en text. Precis som ett Sommar-program i radion fast i skriven form istället och med länkar till musiken.

Musikstafetten fortsätter också 2019, i år med några särskilt inbjudna gäster. TV & Film i Veckan är nygammal lördagsaktivitet.

Vi hoppas 2019 blir ett år som bjuder på flera intressanta och roliga överraskningar på Kafé K.

Varmt välkomna!

 

 

 

 

KAFÉ K-NYTT
Vår Kafé K-medarbetare Pia Karlsson (Paisley) avled den 4 september 2019.
Som en hyllning och för att minnas har vi gjort en lista på alla Pias artiklar på Kafé K.
Tack Pia, vi kommer att sakna dig på kafét.

 


rjt2019_logga_600

Nu är vi igång med testuppgifterna i årets Röda Jultråden. De publiceras på fredagar och man har veckoslutet därefter på sig att skicka in sina svar. Två i oktober och två i november.
Den 1 december körs sen den ”riktiga” tävlingen igång.


Oktoberlåten i Musikstafetten har valts av Bosse Freij. I november blir det Skånske Arnes tur.

musikstafetten600


 

Avdelningen K-märkta ord , som mazken har hand om, är en sida där vi ska hjälpas åt att samla ihop svenska ord som sällan eller aldrig används numera.
K-logoLo

 


Vi har ett  nytt tema varje månad för bilderna som deltar i Månadsbildsomröstningen.
2019 års temalistan har gjorts av Raffael Otte. Givetvis ska du ha fotograferat själv. Vinnande bild i månadsbildsomröstningen får sen äran att pryda Kafé K:s startsida och Facebooksida under en månad.
Välkomna! Här december månads tema.
(Under 2020 kommer vi liksom med alla andra schemalagda aktiviteter att pausa månadsbildsomröstningen på Kafé K. Det blir bilder på förstasidan ändå, men de kommer att ligga där under längre perioder och vals ut på andra sätt.)

2019
DECEMBER – Lucia- och julbilder (Bilder ska ha skickats in senast den 20 november)