Foto: Mats Klasson

Vi öppnar ”höstens tröga grind” och träder in i ett höstlövsbestrött tillstånd, detta giftiga år. Även om vi i år haft ovanligt många tillfällen och stunder till eftertanke, kanske höststämningen ändå behövs. Kanske för att ge oss en gnutta hopp om en färgrikare framtid. Eller låta oss bli varse att tidens giftiga svampar ännu inte verkar kunna stoppa årstidernas skiftningar. Höstmörkret gör det lättare att varva ner, vila sinnet, dra upp mysreglaget och försöka se nya perspektiv i en oviss framtid.
Mats K på Kafé K


 

kamera med txt kafek_80

Vinnarfoton 2008 – 2019


 

Välkomna till Kafé K!

Kafé K är tänkt att vara en mysig mötesplats med mångsidigt innehåll.

Vi är ett tiotal medarbetare med olika bakgrunder, intressen och färdigheter. Det ger förutsättningar för ett varierat och rikt Kafé K. Vi ger även plats till gästskribenter och gästmedarbetare när det finns möjlighet till det. Så har ni något intressant ni vill publicera på Kafé K, kontakta någon av oss medarbetare så kan vi diskutera det.

För att inte glömma bort vårt förflutna ligger alla våra gamla sidor som skapades mellan 2008 och 2013 kvar på en arkivsida. Se länk nedan (Arkiv 2008-2013). På arkivsidan kan ni ta er fram med hjälp av den gamla menystrukturen. För att komma tillbaks hit till nya Kafé K, klicka på den gamla Kafé K-loggan längst upp på alla gamla sidor. Vill ni läsa eller titta på något från 2013 och framåt använd gärna sökrutan uppe till höger.

Vi startade den 14 juni 2008 så under 2018 firade vi vårt 10-årsjubileum, med några specialprojekt.

2019 på Kafé K_300
I artikeln 2019 på Kafé K sammanfattade vi 2019 på vårt kafé.

Under 2020 har vi beslutat att pausa alla schemalagda aktiviteter som är behäftade med stress, deadlines och strama ramar. Istället öppnar vi för spontana, friare inlägg och uttryck. Men några gamla fasta avdelningar finns kvar och gemensamt för alla dem är att de publiceras oregelbundet. Ingen av dem har några schemalagda publiceringar.

Varmt välkomna!

 

 Vår Kafé K-medarbetare Pia Karlsson (Paisley) avled den 4 september 2019.
Som en hyllning och för att minnas har vi gjort en lista på alla Pias artiklar på Kafé K.
Tack Pia, vi saknar dig på kafét. 

 

KAFÉ K-NYTT


Vi är mitt inne bland testuppgifterna i Röda Jultråden 2020 och Raffaels Röda Jultrådar.

Sen blir det  som vanligt 24 uppgifter i december (8 uppgifter för Raffael, var tredje dag och som börjar först den 3 december). I år hjälper två ovanligt ”kalla” medhjälpare till med projektet, det äkta paret Snubben och Snumman. För att hjälpa till krävde de att  få vara med på Röda Jultråden-loggan. Så det var inte mycket att välja på. Det finns också en evenemangssida på Facebook om ni vill följa förberedelser, tester och tävling och delta i diskussionen om Röda Jultråden.

Återstående testuppgift i Röda Jultråden:
Fredagen den 27 november

På testuppgiferna har man efterföljande veckoslut på sig att skicka in sina svar (till söndagen kl 24.00).

På de ordinarie uppgifterna i december måste man svara samma dag som uppgiften publicerats, senast kl 23.00.
Raffael har lite längre tid på sig att svara på sina.

Välkomna!

rjt2020_logga_600Raffaels Röda Jultrådar 2020_300


K-Akademins alternativa ordlista har upprättats av mazken. Dit kan man skicka in sina förslag på alternativa, fyndiga och roliga förklaringar på befintliga ord.

ordlista


Från och med den 14 mars och sedan mitt i varje månad därefter kommer vi under rubriken Kafé K för 10 år sen, blicka tillbaks på hur det såg ut på Kafé K under 2010 (och efter årsskiftet under 2011). En nostalgitripp alltså.
Kafe K för 10 år sen_584

Kulturkoppen läggs ner pga bristande intresse.
Kulturkoppen2020


Avdelningen K-märkta ord , som mazken har hand om, är en sida där vi ska hjälpas åt att samla ihop svenska ord som sällan eller aldrig används numera.
K-logoLo

 


Under 2020 kommer vi liksom med alla andra schemalagda aktiviteter att pausa månadsbildsomröstningarna på Kafé K. Det blir bilder på förstasidan ändå, men de kommer att ligga där under längre perioder och väljs ut på andra sätt.