Månadsbild för december 2019. Foto: Raffael Otte


 

kamera med txt kafek_80

Vinnarfoton 2008 – 2019


 

Välkomna till Kafé K!

Kafé K är tänkt att vara en mysig mötesplats med mångsidigt innehåll.

Vi är ett tiotal medarbetare med olika bakgrunder, intressen och färdigheter. Det ger förutsättningar för ett varierat och rikt Kafé K. Vi ger även plats till gästskribenter och gästmedarbetare när det finns möjlighet till det. Så har ni något intressant ni vill publicera på Kafé K, kontakta någon av oss medarbetare så kan vi diskutera det.

För att inte glömma bort vårt förflutna ligger alla våra gamla sidor som skapades mellan 2008 och 2013 kvar på en arkivsida. Se länk nedan (Arkiv 2008-2013). På arkivsidan kan ni ta er fram med hjälp av den gamla menystrukturen. För att komma tillbaks hit till nya Kafé K, klicka på den gamla Kafé K-loggan längst upp på alla gamla sidor. Vill ni läsa eller titta på något från 2013 och framåt använd gärna sökrutan uppe till höger.

Vi startade den 14 juni 2008 så under 2018 firade vi vårt 10-årsjubileum, med några specialprojekt.
TACK alla ni som bidrog till att göra jubileumsåret 2018 på Kafé K till något minnesvärt.

2019 återvände vi till ”vardagen”. 2013 hade vi Höst på Kafé K och 2015 Vår på Kafé K. Sommaren 2019 gjorde vi Fikets Sommarveranda. Ett program där medarbetare och särskilt inbjudna får välja sommarlåtar och ha ett mellansnack i form av en text. Precis som ett Sommar-program i radion fast i skriven form istället och med länkar till musiken.

Musikstafetten fortsatte också 2019, i år med några särskilt inbjudna gäster. TV & Film i Veckan var en nygammal lördagsaktivitet.

I december blir det Röda Jultråden som vanligt. Däremot pausar vi Årets Årets i år.
I slutet av december kommer vi också att rösta fram årets kulturpersonlighet som kommer att tilldelas Kafé K:s kulturpris Kulturkoppen.

Under 2020 kommer vi även att pausa flera av de schemalagda aktiviteterna på Kafé K, men öppnar istället för friare och mer spontana infall. Så nästa år blir ett oförutsägbart spännande år på kafét.

Varmt välkomna!

 

 

 

 

KAFÉ K-NYTT
Vår Kafé K-medarbetare Pia Karlsson (Paisley) avled den 4 september 2019.
Som en hyllning och för att minnas har vi gjort en lista på alla Pias artiklar på Kafé K.
Tack Pia, vi kommer att sakna dig på kafét.

 


rjt2019_logga_600

December är här och Röda Jultråden är igång.


I slutet av december röstar vi fram årets kulturpersonlighet som får Kafé K:s kulturpris Kulturkoppen.
Mugg2019


Novemberlåten i Musikstafetten har valts av Skånske Arne. I december blir det Ethel Hedströms tur.

musikstafetten600


 

Avdelningen K-märkta ord , som mazken har hand om, är en sida där vi ska hjälpas åt att samla ihop svenska ord som sällan eller aldrig används numera.
K-logoLo

 


Under 2020 kommer vi liksom med alla andra schemalagda aktiviteter att pausa månadsbildsomröstningarna på Kafé K. Det blir bilder på förstasidan ändå, men de kommer att ligga där under längre perioder och väljs ut på andra sätt.