Jag måste tyvärr meddela att Kafé K:s skapare och eldsjäl i natt (14/9) gick bort ifrån oss. Saknaden är stor och våra tankar går givetvis till hans familj i denna stund. Vila i samma frid och kärlek som du spred runt dig i ditt dagliga värv min vän.


kamera med txt kafek_80

Vinnarfoton 2008 – 2019


 

Välkomna till Kafé K!

Kafé K är tänkt att vara en mysig mötesplats med mångsidigt innehåll.

Vi är ett tiotal medarbetare med olika bakgrunder, intressen och färdigheter. Det ger förutsättningar för ett varierat och rikt Kafé K. Vi ger även plats till gästskribenter och gästmedarbetare när det finns möjlighet till det. Så har ni något intressant ni vill publicera på Kafé K, kontakta någon av oss medarbetare så kan vi diskutera det.

För att inte glömma bort vårt förflutna ligger alla våra gamla sidor som skapades mellan 2008 och 2013 kvar på en arkivsida. Se länk nedan (Arkiv 2008-2013). På arkivsidan kan ni ta er fram med hjälp av den gamla menystrukturen. Vill ni läsa eller titta på något från 2013 och framåt använd gärna sökrutan uppe till höger, eller få upp alla artiklar som publicerades en viss månad under Arkivet i mitten längst ner.

Vi startade den 14 juni 2008 så samma datum i år, 2023 fyller vi 15 år.

På grund av Mats Klassons sorgliga frånfälle kommer sajten leva en tynande tillvaro så länge den finns uppe – dvs så länge som det är betalt för. Tror Mats sa att det var till utgången på 2025 – ungefär.

Lite kommer nog ändå ske eftersom jag tror att Mats laddat upp och schemalagt vissa saker, plus att jag (mazken) kanske kommer hålla traditionen vid liv med små inlägg på mina språkliga nischer här på fiket.

 

Varmt välkomna!

 

 Mats Klasson var ju involverad i det mesta som skedde här på sajten. Vill ni återuppliva något av de han själv skrev om kan ni i sökrutan uppe till höger skriva Mats Klasson så kommer ni till mycket minnesvärt från vår vän. 

 

 

KAFÉ K-NYTT


Startsidesbilder 2023
Under 2023 kommer mazken att stå för startsidesbilderna på Kafé K. Varje månad ett nytt fönster inifrån hans hus. Kanske med en vers eller kommentar.


På måndagar och tisdagar kommer det att alterneras mellan dessa tre rubriker (läs om regler och förutsättningar på respektive sida):

Citatet
CITATET


K-märkta ord

K-logoLo

 

K-Akademins alternativa ordlista

ordlista

 


I mitten av varje månad  blickar vi under rubriken Kafé K för 10 år sen, tillbaks på hur det såg ut på Kafé K för precis ett decennium sen. En nostalgitripp alltså.
Kafe K för 10 år sen_584


kvitter_liten
Kvitter är en avdelning där vi samlar kortare texter. För att kunna publicera ett Kvitter finns det några regler att följa:
Det ska vara kort. Högst ett tiotal rader. Som mest 50 ord.
Massivt, tätt packat med innehåll. Men med pilar och vägar långt utöver orden.
Dikter, aforismer, pastischer, parafraser, parodier, egenpåhittade ordspråk, lek med ord och språk.
Men inga direkta citat. Något nytt måste ha tillförts av kvitterförfattaren.
Roligt, klokt, underfundigt, vackert, vidgande, perspektivskiftande, tänkvärt.