Månadsbild för januari 2018 – Foto: mazken

 

 

Välkomna till jubilerande Kafé K!

Kafé K är tänkt att vara en mysig mötesplats med mångsidigt innehåll.

Vi är ett tiotal medarbetare med olika bakgrunder, intressen och färdigheter. Det ger förutsättningar för ett varierat och rikt Kafé K. Vi ger även plats till gästskribenter och gästmedarbetare när det finns möjlighet till det. Så har ni något intressant ni vill publicera på Kafé K, kontakta någon av oss medarbetare så kan vi diskutera det.

För att inte glömma bort vårt förflutna ligger alla våra gamla sidor som skapades mellan 2008 och 2013 kvar på en arkivsida. Se länk nedan (Arkiv 2008-2013). På arkivsidan kan ni ta er fram med hjälp av den gamla menystrukturen. För att komma tillbaks hit till nya Kafé K, klicka på den gamla Kafé K-loggan längst upp på alla gamla sidor. Vill ni läsa eller titta på något från 2013 och framåt använd gärna sökrutan uppe till höger.

Vi startade den 14 juni 2008 så under 2018 firar vi vårt 10-årsjubileum. Hoppas det här året kan bli något alldeles extra för Kafé K, dess besökare och medarbetare.

KK2008-2018_10år_500
Från balkongen på andra våningen har jag åter plockat fram vår röda ballong och pumpat varmluft i den. Under 2018 kommer den att stiga till väders och sväva högre än någonsin. Följ med oss på färden, var nu vindarna kommer att föra oss. Ingen vet var vi hamnar.

Hjälp till att göra 2018 till ett fantastiskt år för oss på Kafé K.

Varmt välkomna!

 

 

 

 

KAFÉ K-NYTT

Någonstans mellan Centralmassivet och Ett resande teatersällskap hittar ni Årets Årets 2017. Det finns avtagsvägar till New York, Nördlingen, Portugal, Taiwan, Furusund, Dubrovnik, Kalmar och Los Angeles. Samt ytterligare några oskyltade stigar och grusvägar där man kan uppleva 2017 igen.
aa2017_logga_KK600

 

 

Röda Jultråden 2017 har nu avslutats.

rjt2017-logga

 

 

Tallrik & Glas var lördagsaktivitet på Kafé K under större delen av 2017. I början av 2018 blir det något helt annat, vi får se vad…
TallrikGlas400

 

 

Noveller
Skicka in era NOVELLER (max 4 A4-sidor långa) till kvitter@kafe-k.se så publiceras de med oregelbundna mellanrum framöver.

 

 

Vi har ett  nytt tema varje månad för bilderna som deltar i Månadsbildsomröstningen.

Det går alldeles utmärkt att skicka in bilder redan nu, till månader ännu längre in i framtiden. Se temalista nedan. Välkomna!
Bildteman för de kommande 11 månaderna:

FEBRUARI 2018 – Hus – Allt från lekstugor till skyskrapor (Bilder ska ha skickats in senast den 20 januari 2018)
MARS 2018 – Eld – Allt från stearinljus till skogsbränder (20 februari)

APRIL 2018 – Solljuset – Livet återvänder (20 mars)
MAJ 2018 – Husdjur – Akvariefiskar eller kor och allt däremellan (20 april)
JUNI 2018 – Yrkeslivet – Slamsugare, kontorist eller vad man nu gör (20 maj)

JULI 2018 – Moln – Tussar i det blå (20 juni)
AUGUSTI 2018 – Sjö/Hav – från minsta kärr till oceanens oändlighet (20 juli)
SEPTEMBER 2018 – Teater – Byggnaden eller innehållet (20 augusti)

OKTOBER 2018 – Vilda djur – Allt från myror till björnar (20 september 2018)
NOVEMBER 2018 – Regn – Med eller utan paraply (20 oktober 2018)
DECEMBER 2018 –  Natten – När de flesta sover (20 november 2018)


 

KaféKuriren_huvud

SENAST UPPDATERAD: 16 januari 2018

Nu har Kafé-Kuriren fått en egen sida på Kafé K. Klicka på Kafé-Kuriren-loggan ovan eller på Kafé-Kuriren-länken i menyn längst upp, så kommer ni dit.

Som ni kanske märkt har den på sistone så smått börja växa på startsidan, nu var det dags att ge den ett eget utrymme. Tanken är att Kafé-Kuriren nu kommer att ersätta Kalendern som vi slutar med. Vill passa på och tacka alla som bidragit till alla Kalendrar som kommit varje månad, inte minst Tomas, Paisley och Rickard Miletic som alla lagt ner mycket tid och arbete på Kalendern de senaste åren.

Nu ska vi alla försöka hjälpas åt att uppdatera Kafé-Kuriren ofta så att den känns aktuell. Kalendern var ju mest inriktad på konserter, evenemang och skivsläpp. Kafé-Kuriren breddas betydligt så att vi även täcker in litteratur, konst, radio, TV, film, dokumentärer, teater, dans och annat inom det kulturella området. Har ni tips på evenemang, skivor, konserter, radio- och TV-program, vernissager, föreställningar, utställningar, bokutgivningar osv är ni välkomna att skicka in era tips till mailadressen nedan.

Ständigt aktuell och kulturellt bred blir ledorden. ”Varjedag den 58 remember” ges Kafé-Kuriren ju ut och det ska finnas mycket att välja på i den. Välkomna att bläddra i blaskan som finns tillgänglig på Kafé K-borden bredvid kaffekoppen och kakfatet.

 

Hjälp till att hålla Kuriren rykande färsk!
kvitter@kafe-k.se