Lutfisk, kokt potatis, senapssås, skånsk senap. Dryck: julmust

 Foto: Mats Klasson

 


kamera med txt kafek_80

Vinnarfoton 2008 – 2019


 

Välkomna till Kafé K!

Kafé K är tänkt att vara en mysig mötesplats med mångsidigt innehåll.

Vi är ett tiotal medarbetare med olika bakgrunder, intressen och färdigheter. Det ger förutsättningar för ett varierat och rikt Kafé K. Vi ger även plats till gästskribenter och gästmedarbetare när det finns möjlighet till det. Så har ni något intressant ni vill publicera på Kafé K, kontakta någon av oss medarbetare så kan vi diskutera det.

För att inte glömma bort vårt förflutna ligger alla våra gamla sidor som skapades mellan 2008 och 2013 kvar på en arkivsida. Se länk nedan (Arkiv 2008-2013). På arkivsidan kan ni ta er fram med hjälp av den gamla menystrukturen. Vill ni läsa eller titta på något från 2013 och framåt använd gärna sökrutan uppe till höger, eller få upp alla artiklar som publicerades en viss månad under Arkivet i mitten längst ner.

Vi startade den 14 juni 2008 så sommaren 2021 fyllde vi tonåring.

Precis som de senaste två åren tar vi det lugnt även 2022. Vi har is i magen och alla schemalagda aktiviteter som är behäftade med stress, deadlines och strama ramar vilar vi. Istället är vi öppna för spontana, friare inlägg och uttryck. Men några gamla fasta avdelningar finns kvar och gemensamt för alla dem är att de publiceras oregelbundet. Ingen av dem har några schemalagda publiceringar.

Men det finns några projekt under året.

 

Varmt välkomna!

 

 Vår Kafé K-medarbetare Pia Karlsson (Paisley) avled den 4 september 2019.
Som en hyllning och för att minnas har vi gjort en lista på alla Pias artiklar på Kafé K.
Tack Pia, vi saknar dig på kafét. 

 

 

KAFÉ K-NYTT


Under fem fredagar i januari och februari presenterar fem Kafé K-medarbetare sina personliga alfabeten.
abc


 

I slutet av 2021 och början av 2022 kör vi en ny omgång av Tallrik & Glas, där man kan skriva eller visa bilder med anknytning till mat och dryck. Eller dela med sig av recept, kanske. Senast var 2017 då vi hade över 30 artiklar i ämnet med ett antal olika skribenter. Vi kommer att publicera Tallrik & Glas på lördagar.
TallrikGlas400


Under rubriken Månadsboken reflekterar , funderar och minns mazken i slutet av varje månad och visar ett foto taget på precis samma ställe så att vi ska kunna följa årstidernas växlingar.
månadsboken


K-Akademins alternativa ordlista har upprättats av mazken. Dit kan man skicka in sina förslag på alternativa, fyndiga och roliga förklaringar på befintliga ord.

ordlista


Varje månad  kommer vi under rubriken Kafé K för 10 år sen, blicka tillbaks på hur det såg ut på Kafé K för precis ett decennium sen. En nostalgitripp alltså.
Kafe K för 10 år sen_584

kvitter_liten
Kvitter är en avdelning där vi samlar kortare texter. För att kunna publicera ett Kvitter finns det några regler att följa:
Det ska vara kort. Högst ett tiotal rader. Som mest 50 ord.
Massivt, tätt packat med innehåll. Men med pilar och vägar långt utöver orden.
Dikter, aforismer, pastischer, parafraser, parodier, egenpåhittade ordspråk, lek med ord och språk.
Men inga direkta citat. Något nytt måste ha tillförts av kvitterförfattaren.
Roligt, klokt, underfundigt, vackert, vidgande, perspektivskiftande, tänkvärt.

Inte omöjligt att vi försöker ge ut alla kvitter i bokform så småningom när vi har tillräckligt många. Så skicka gärna in era kvitter!


Avdelningen K-märkta ord , som mazken har hand om, är en sida där vi ska hjälpas åt att samla ihop svenska ord som sällan eller aldrig används numera.

K-logoLo

 


Även under 2022 kommer vi, liksom med alla andra schemalagda aktiviteter, att pausa månadsbildsomröstningarna på Kafé K.
Men d
et blir bilder på förstasidan ändå, och i år läggs de ut några dagar in på varje månad.