Dags för årets sommartävling. Vi börjar tidigt i år, redan i maj. Det har varit extra roligt för mig att få förbereda Ord & Musik 2013. Jag har fått leka med orden och musiken, två av mina favoritämnen. Roligt att få leta bland både känd och okänd musik. Klippa till snuttar som ska vara lagom svåra. Att dessutom få kombinera dessa med ord, fraser och meningar. Det har verkligen känts som hemmaplan för mig i år. Loggan för Ord & Musik 2013 är gjord med inspiration från en grön och vildvuxen trädgård. 

Varje tisdag i sju veckor kommer en ny uppgift. I början av juli kan vi kora pristagarna. Hur många pristagare det blir beror på antalet totala deltagare. Reglerna är enkla: Den som samlat mest poäng efter de sju omgångarna vinner. 

Efter varje omgång ges facit, resultat och total poängställning, samtidigt som nästa omgångs uppgift presenteras. Uppgiften består av två delar. I det som kallas Fem par ska fem ljudklipp (mp3-filer) paras ihop med rätt ord, mening eller begrepp. I Ordspråket ska man med hjälp av ljuden och musiken i ett ljudklipp försöka gissa rätt ordspråk. Ordspråket har någon anknytning till det tema som de fem paren utgör.

Tänk på följande: 
1. Inskickat svar får INTE ändras eller kompletteras.
2. Ordspråk kan även vara talesätt eller kända citat. Men för enkelhetens skull kallar jag allt för ordspråk.
3. Vänta inte tills sista kvällens sista minuter att skicka in era svar. Kommer de in för sent får ni inga poäng för dem hur bra de än är. 
3. Mailadress för svar: om2013@kafe-k.se
4. Kommentera gärna de olika uppgifterna (helst i efterhand) på vår evenemangssida på Facebook.

5,
Välkomna och lycka till!

Mats KlassonOmgång 3

Omgång 2

Omgång 1