Perssons Pack på Hulingen
     

Hotell Hulingen, Hultsfred den 18 februari 2013.


Hultsfred är folktomt i mitten av februari. Snön smälter till tö under dagen och fryser igen till kvällen. De moddiga hjulspåren får huvudgatan att likna en landsväg. På andra sidan järnvägen ligger sjön frusen och slät. Hotell Hulingen är ett småstadshotell med Konsum vid sin sida. Det andas rock´n´roll med konsertfoton på väggarna och citat på sättstegen i trappan upp till andra våningen. Det bor en ängel i mitt rum. Du är den vackraste jag mött, inte påmålad och falsk som andra. You gotta fight for your right to party. Välkommen, välkommen hit. Vem du än är, var du än är. 

Persson hälsar publiken med orden:
-God Afton, Hultsfred. 

Spelningen är kärleksfull och innerlig, så kompromisslös något kan bli när kommer rakt från hjärtat.Varenda textrad bär på knivskarp sanning. Det är så här livet känns i nuet och minnen. Mötet mellan Persson och publiken är fullständigt naket och hudlöst. Bandet, trummor, dragspel och elbas följer honom och hans nötta, akustiska gitarr, koncentrerat, med andlös precision. Texterna och melodierna växer i mötet mellan Persson, åhörarna och hans musiker. Var och en i publiken delar hans verklighet, upplevelsen av Sveriges innerligaste inland. Trofasta par tar några danssteg innan de ställer sig bredvid varann igen och lyssnar. 

 

Setlista: En sång om dig, Fribacka Väg, Små, små saker, Hanna, Bortom Månen och Mars, Nyårsafton i New York, Ikväll tar vi över stan, 1000 dagar härifrån, Brooklandsvägen, Packets Paradmarch, Kammahav, Vild som Jerry Lee, Bröllopsdag, Limpan instrumental dragspel, Sista kvällen i april


Paisley