Hultsfredsrapporter –08
Nyfiken på Hultsfred: Mats Klasson
Nyfikenhetsstillare: Tindraz och Kin.

.
Foto: Kin.

Vi börjar med det negativa. Har du något att klaga på vad gäller årets Hultsfredsfestival?

Tindraz:
-Kylan som höll mig vaken nätterna igenom och det ostadiga vädret.  

Kin:
-Jag skulle aldrig kunna klaga på någonting på Hultsfredsfestivalen eller för den delen någon annan festival eller arrangemang som i grund och botten görs för att göra människor glada. Det finns visserligen små saker som skulle kunna vara bättre, som att exempelvis matstånden i år verkade genomgående vara dyra och ge lite mat. Men det är inget som stör, och det är inget som påverkar glädjen och kärleken till musiken och Hultsfred.

Vad var höjdpunkten i år, som du ser det?

Tindraz:
-Krunegårds gästspel hos Säkert! på ”Det kommer bara leda till nått ont.” Bäst på hela festivalen enligt mig. Bäst i år med utan tvekan. Det bästa på länge får jag nog säga.

Kin:
-Håkan Hellström med årets sista Hawaiispelning. Den var så fantastisk att jag till och med grät under För en lång, lång tid. Det var så mycket känsla, så mycket kärlek och värme att min frusna kropp och hjärta tinade på bara ett par låtar.

  
Foto: Kin                                                       Foto: Kin

Vad grämer dig mest att du missade?

Tindraz:
-Svår fråga. Timo & miss Li tror jag.

Kin:
-Joel Alme.
Och några andra Rookieband som jag verkligen hade velat se. Jag var helt enkelt för dålig på att kolla upp akterna jag tidigare varit nyfiken på och lovat mig själv att gå och kolla på.

Årets mest positiva överraskning, enligt dig?

Tindraz:
-Duetten mellan Säkert! och Krunegård igen då. Helt fantastiskt.

Kin:
-Festivalmässigt skulle jag vilja säga festivalområdet. Det var lite mer avskärmat än förra året och kändes lite mindre - men det var bara bra, plus att den nya Udden som numera tillhör campingen blev en succé med storbildsskärm och med baren Paradiset med billig öl och grymma DJ's varje dag. Festen ville aldrig ta slut!


Foto: Kin

Generellt, hur var årets Hultsfredsfestival jämfört med tidigare års?

Tindraz:
-Något kallare än jag minns. Men även fast det regnade en del var vi aldrig genomblöta och det har vi varit något år. Så vädret kunde varit betydligt värre.

Det var snålt med banden på Hawaii tycker jag. Att de valde att visa fotboll som en akt var väl en budgetlösning kan jag tänka mig. När dessutom ett band ställde in blev det lite tomt.
Men överlag tycker jag inte det var bättre/sämre än tidigare. Man glömmer ju det dåliga så lätt.

Kin:
-Jag gillar inte att jämföra festivaler år för år. Alla festivaler är olika beroende på människor man träffar, konserterna man ser, vad man gör på festivalen och så vidare. I år blev det en annorlunda festival för min del, men den var varken bättre eller sämre än tidigare år. Åtta år på Hultsfred sätter sig i kropp och själ och detta året tar jag med mig som ett av de mest känslomässiga och finaste.

Något ytterligare du vill berätta?

Tindraz:
-Bilder kommer i veckan på www.musicstage.se 

Kin:
-Nja, inte mer än att jag återigen fallit offer för festivalsjukan. Feberyrade under söndagskvällen och sedan dess har en enorm förkylning bosatt sig i min kropp och hostandet vill aldrig ta slut. Dammet i lungorna kommer nog ligga kvar ett tag till.