Anitas Plattor

Så har det blivit dags för mig att sätta ihop en jukebox och jag hoppas att ni kommer att tycka om i alla fall en del av låtarna!  Min första grammofon fick jag julen 1964, en sån där med högtalare i locket av märke Aiwa. Lyckan var stor ska jag säga och tre singlar fick jag med,  jag  kunde testa skivspelaren!  

(Klicka på låtarna för att höra ett smakprov i ett nytt fönster)


Sunny girl.... Hep Stars
Dom stora idolerna då var Hep Stars och detta är en av favoritlåtarna.  Hela min klass i skolan gillade Hep Stars, medan parallellklassen gillade Tages och dom kunde vi ju inte prata med såklart av just det skälet. Det var den tidens idoldyrkan.

Fyrvaktarns dotter.....Contact
En låt som berättar ett helt livsöde på ett par minuter, sorgligt men vackert på samma gång! Låtar som ”berättar” har jag alltid tyckt om att lyssna på! En av medlemmarna i Contact var då Lorne de Wolfe som är medlem i Hansson de Wolfe United.

Direktör.......Ur Lyckad nedfrysning av Herr Moro
Är totalt GAS-tokig! After shave och Galenskaparna har gjort så mycket bra att det är nästan omöjligt att välja bara en låt till jukeboxen med dom! Min favorit i ensemblen är Peter Rangmar, som tyvärr dog allt för tidigt! En fantastisk sångare och skådespelare ....ja allt han gjorde var bra! Denna låten sjunger han i rollen som Direktör Kloss -  direktör för en Kylskåpsfabrik. Han berättar hur mycket han gillar att vara just Direktör!

Better......Boyzone
Kollade ganska mycket på MTV-video med sonen i mitten av 1990-talet och gillar Boyzone som jag såg där i många olika videos. Låten i min jukebox är en nyare låt från 2008 !

På gator röda och blå.....Björns band
Är egentligen inte någon sportfantast, det är däremot både min man och min son! Men  Helsingborgs IF gillar jag ! Detta är en ganska ny låt som jag ännu inte hört spelas på Olympia (ja, den spelas där men jag har inte varit där sen det börjades med den).

Boy with a moon and star on his head……Cat Stevens
Jag gillar hans musik, både när han var popidolen Cat Stevens och nu när han heter Yusuf Islam! Har valt en av många favoriter från ”popidoltiden”.

Fast under jorden......Wilmer X
Wilmer X och en av mina  favorit låtar från ”Mambo Feber” dubbel LP/CD ! Gillar både det som de har gjort som grupp och solo !

För den som letar........Lars Winnerbäck
Jag har inte varit Winnerbäckfan från starten utan upptäckte hans musik för ett par år sedan! Innan dess hade jag fått för mig att det var ingen musik för mig. Det bestämde jag utan att ha hört en enda låt ! Man lär av sina misstag! Sökte och skulle lyssna på den danske artisten Lars H.U.G och det var då som Winnerbäcks ”Hugger i sten” kom upp och till slut bestämde jag att en låt kunde jag ju höra – då blev jag fast !  Kan välja vilken som helst av hans låtar för alla är lika bra!

Turistens klagan......Cornelis Vreeswijk
Klart att en låt med Cornelis ska vara med i jukeboxen, han behöver ingen närmre presentation; lyssna och njut!

Banal och genial.....Hansson de Wolfe United
Härligt att bandet har vaknat upp igen, har verkligen saknat dom och till hösten ska det visst komma en ny CD med bara nytt material, det blir spännande! Svårt att välja vilken av deras  låtar som ska vara i min jukebox.....

Tänk om jag dör nu inatt......Mathias Holmgren
En i mitt tycke alldeles för underskattad artist med en fantastisk röst. Han är en favorit sen många år för mig! Han placerades i ett fack efter deltagandet i Fame Factory, man önskar att fler skulle lyssna på hans musik. Faktiskt så inser dom att han sjunger så mycket mer är ”bara schlager” ! Lyssna på skivan ”Lejonhjärta”  som bevisar det och även den senaste ”Tänk om jag dör nu inatt” ......   

Tack för att du lyssnade./Anita