Vår på Kafé K – Anita

Vår på Kafé K_Anita0
Fredagen den 24 april 2015

 

Nu är  våren här på riktigt  –  jag själv är en höstmänniska! Visst våren är fin på det sättet att man förundrar sig hur kan bara allt som växer i vår natur bara vakna upp efter den långa kalla vintern!? Egentligen ett riktigt mirakel! Så på det viset är våren fin. Men jag har fortfarande hösten som min favoritårstid ! Kan det bero på att jag är född i september? Kanske – kanske inte! Här kommer lite höstrelaterad musik framförd av The Lonely Boys, dvs Nisse Hellberg och Per Gessle.

Men nu är det ju inte höst utan vår. Genom den fantastiska skivan Infruset har jag fått upp öronen för Mando Diao. Jag vet att de låter annorlunda på tidigare skivor men just nu tycker jag att Strövtåg i hembygden passar bra här ! Hela skivan Infruset är så vacker och fin gjord!

Jag växte upp i Helsingborg och när det började bli lite varmare ute var det extra kul att ta färjan över Öresund till Helsingör. När man kan köpa en ”Brostræde is” i den berömda glassaffären i Helsingör då var det vår på riktigt och snart var sommaren runt hörnet. Någon glass kan jag inte bjuda på men väl en låt med en av mina danska favoritartister; Kim Larsen.

Alltsedan han sjöng i Barbados har Magnus Carlsson varit min favorit, vilken underbar röst den mannen har! Världens bästa Karlsson fick en ny mening och nu är det  Världens bästa Carlsson som gäller! Han vann ju inte Melodifestivalen men jag tyckte hans låt var kanon! Kolla in videon till Möt mig i Gamla Stan:

Tycker Sanna och Robin gjorde ett mycket bra jobb som programledare för Melodifestivalen på alla sätt. Många bra uppträdande under alla deltävlingarna och finalen . Här kommer ett klipp från deltävlingen i Malmö.

När det är så här på vårkanten och sedan ändå mer under sommaren – ja då tittar solen fram! I mitt tycke har den varit FÖR varm de senaste åren. Lagom är bäst heter det ju men se lagom blir det aldrig nuförtiden , och då kan denna låt vara passande till en viss del!

Från den numera avsomnade gruppen Westlife kommer här en video med Markus Feehily, en fantastisk röst tycker jag att han har. Han har nyligen gjort sin första soloturné och snart så kommer hans första solo-CD som han arbetat med sedan Westlife splittrades. Den ser jag fram emot!

Det värsta med den varmare tiden är alla småkryp som jag inte är vän med. Speciellt inte spindlarna. Men jag måste ju trots det hålla med Louis Armstrong i hans fina What a wonderful world. Vår värld är underbar, vi skulle bara ta hand om den lite bättre!

En herre som skrivit många bra låtar är Tomas Ledin! Visst har vi väl (nästan) alla tänkt på när vi var små och hur man firade sommaren. Tomas Ledins Höga Kusten-skiva är baserad på hans barndoms somrar och här kommer två smakprov från den skivan:

En annan favorit är Lars Winnerbäck! Finns alltför många bra låtar med honom för att välja snabbt så jag blundar och pekar och det blev en av mina absoluta favoriter:

Niklas Strömstedt gör så fina låtar med texter som berör; här kommer ett exempel när låten Om framförs i Musikhjälpen 2013!

Det tog ett tag innan jag kom att lyssna på Håkan Hellström. Flera kompisar ”föll för hans musik” redan från första början men för mig tog det ett tag. Men nu är  även jag fast och här kommer en annorlunda, men lika fin för det, version av Valborg.

En kvinnlig artist kommer det faktiskt nu, Veronica Maggio. Minsann om inte Håkan Hellström dyker upp i denna video också.

Nu har Allsvenskan börjat och en spännande säsong är att se fram emot. Jag och min son håller på Helsingborgs IF ……  så jag avslutar här min vår på Kafe K med Björns Band och På gator röda och blå !

Önskar er alla en trevlig vår gör Anita

1 kommentar till Vår på Kafé K – Anita

  • Mats Klasson  säger:

    TACK för ditt vårprogram, Anita. Varierad musik där några också är mina favoriter.

Lämna en replik

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>