TV & Film i Veckan – 21 september 2019

tvochfilm

                                       den 21 september 2019

Engeln
En TV-serie i fem delar från 1974 med Allan Edwall i huvudrollen. Serien baserar sig på en bok av Edwall. Det handlar om en man som jobbar på broderns (Ulf Palme) privatdeckarfirma. De tar sig an olika mindre uppdrag och firman är t o m utrustad med en bil som har en inbyggd telefon (mycket ovanligt 1974).

TV & Film i Veckan_21 september 2019__Engeln_600

Det fanns en andra säsong på Youtube också, som jag såg om i somras, men den verkar tyvärr inte finnas kvar längre. I övriga återkommande roller märks Hjördis Petterson (brödernas mor), Kim Anderzon (Engelns flickvän) och Håkan Serner (en annan anställd i deckarfirman). Dessutom dyker det upp många andra kända ansikten som t ex Gunnar Björnstrand, Anders Ek och Inga Tidblad. De flesta avsnitten utspelar sig i stockholmsmiljö. Sevärd serie, som både är rolig och stämmer till eftertanke. Håller att ses om flera gånger. Första säsongen finns på Öppet arkiv.

 

Mats Klasson

1 kommentar till TV & Film i Veckan – 21 september 2019

  • Raffael Otte  säger:

    Programmet kan bara ses i Sverige
    Mer information om rättigheter utomlands :/ men tack för artikeln :)

Lämna en replik

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>