Kafé K – 13 år idag

Kafe K 13 år_600

Idag fyller vi tonåring på Kafé K.

Den 14 juni 2008 öppnade vi. De enda som är kvar ända från starten är mazken och jag. Vi båda hade träffats på Winnerbäckfansiten Dunkla Rum 2004, där vi var med i ledningen. Några andra från DR var också med och startade Kafé K när de dunkla rummen släckte ljuset och stängde 2008.

I april 2010 kom Anita från Uppsala, med rötterna i Helsingborg, med. Hon hade många svartvita men oftast ljusa minnen från barndomen i Hittarp.

I september 2012 klev två nya in på Kafé K:
Raffael från Tyskland med ett nyfiket sverigekulturintresse och Skånske Arne från Mjölby med musikalitet, ukulele och glimten i ögat.

De två senaste som anslöt till oss fasta medarbetare var Ethel och Oskar, nyårsdagen 2017. Båda från västkusten. Båda med välformulerade pennor. Oskar med stillsam, klok eftertanke under kepsen och Ethel med minnen från poptonåren och framåtblickande visdom bak glasögonen.

Genom åren har ytterligare 14 medarbetare varit med, kortare eller längre tid. De har troppat av, hoppat vidare till andra projekt, smugit ut, tröttnat, tackat för sig eller gått bort av olika orsaker.

I kollaget ovan visar vi oss, vi som ännu är kvar. För första gången allihop, åtminstone våra tonårsfejs.
Vi har väl alla blivit en aning tröttare de senaste åren, men vi envisas med att hålla Kafé K öppet. Vi tycker att det fortfarande bör finnas plats för bildbakverk, musikmazariner, texttårtor och kulturkaffe. Så vi fortsätter, en dag i taget.

I serien Kafé K för 10 år sen försöker vi mitt i varje månad påminna om sådant som varit. Allt som publicerats på Kafé K från början finns fortfarande kvar att läsa, titta och lyssna på. Så bland det nya finns mycket gammalt att upptäcka.
På tal om tio, hade vi 2018 ett dundrande tioårskalas. Idag blir födelsedagsfesten betydligt stillsammare.

Vi tittar förstås även framåt även om de senaste två åren varit ljumma, uppvärmda på sparlåga. Glöm heller inte att sex av oss är i pensionsåldern, eller närapå. Ungtuppen Oskar har nog mest av sin energiska ungdom i behåll.

Men som sagt, vi håller öppet, en dag i taget. Även om vi förmodligen alla passerat tonåren. Leve oss på trettonårsdagen:
Hurra, hurra, hurra, hurra!

 

 
Mats Klasson

Lämna en replik

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>