En bild – en berättelse: Semester på Korsika

Semester på Korsika_600

Första gången vi besökte Korsika var under sommaren 2005. Stränderna runt Bonifacio på södra delen av ön, där vi bodde, var bland de vackraste vi besökt. Hotellet var fint och låg bra till i närheten av krogar och caféer. Vi hittade ett par restauranger med riktigt god mat. Stan var oemotståndlig med sina vitrappade hus, placerade farligt nära den höga bergssidan.

Sommaren 2007 åkte vi tillbaka. Den här gången bodde vi i Saint-Florent belägen på nordvästra sidan av Korsika. Personalen på hotellet var, för att uttrycka det milt, otrevlig. Avog och osympatisk helt enkelt. Även här fanns några riktigt fina stränder där vi var näst intill ensamma. Men det som förstörde vistelsen var maten. Tro det eller ej, men vi ”lyckades” att bli serverade sämre och sämre mat varefter veckan gick. God mat, för oss, är bland det viktigaste under en resa. Vi åkte därifrån med en tydlig olustkänsla i kroppen.

Sommaren 2010 tänkte vi ge Korsika en chans till. Nu bodde vi i Bastia, huvudorten på nordöstra sidan, bara några mil från Saint-Florent. Vi besökte samma strålande stränder som 2007. En av stränderna är mycket speciell. Halvmetertjockt torkat sjögräs täcker strandkanten. Mitt bland alla strandgäster ligger, står och promenerar en grupp kor mjukt på det vissna gräset. Personalen på hotellet var snäll och serviceminded. Dock var krogarna, om möjligt, ännu värre än i Saint-Florent. Tyvärr blev min man dessutom matförgiftad på en av dem. Han var sjuk i tre dagar. När han äntligen kände sig bättre och blev sugen på en pizza gick vi till en närliggande pizzeria. Det tog ungefär två timmar innan vi äntligen blev serverade en kall och usel ”pizza”.

Summa summarum: Stränderna på Korsika är fantastiska.

Ethel Hedström

1 kommentar till En bild – en berättelse: Semester på Korsika

  • Raffael Otte  säger:

    hej kära Ethel, så synd att höra att servisen och maten var så där dåligt . I tyskland finns möjlighet att klaga, när man har bokad en resa och allt var inte så bra (storbyggplatz framför hotellfönstret, eller diskotek på första vaningen, när du försöker sova i andra våningen osv), för att få tillbaka lite pengar kanske. men det vill man ju egentligen inte, man önskar sig ju bara att ha några underbara dagar. men att din man blev matförgiftad – det går inte alls tycker jag… vi här i tyskland skämtar själv lite ibland, över att allt är så ordentlig och noggran – men här finns någon officiella livsmedelkontroll., som brukar dyka upp i restaurantköket oväntad från tid till tid. Och när det är smutsig där och oacceptabel på någon annan sätt, så blir restaurangen stängt för en visst tid åtminstone (eller för alltid även) och ägraren måste betala någon straff och lovar att allt blir bättre. (I extrema fall även med några skockerande bilder i pressen).

    När jag fortfarande bodde hemma i min ungdom, läste jag i morgontidningen om en väl känd kinesiskt restaurang i Bremen som blev stängt för alltid av livsmedelkontroll. Varför ? Under kontrollen hittade de sophinkor bakom restaurangen fullt av hundmatburkar….problemet var att restaurangägaren hade ingen hund lite röd glutamatsås, lite sojasås, och allt smakar lite konstig kanske, men bara för att tyskarna är inte van vid kinesikst mat…

Lämna en replik

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>