Intervju om Musicstage.se

Frågeställare: Mats Klasson
Svarsläggare: Teresa Hedström (Tindraz)

Hur dök idén till Musicstage.se upp? Och vad var det som gjorde att idén övergick till handling?

Efter att ha fotograferat ett antal konserter hade jag en mängd bilder liggandes på min dator till ingen nytta, så grundtanken med Musicstage.se var att lägga ut mina konsertbilder. Därefter har sidan växt något. Att idén övergick i handling beror helt enkelt på att jag fick lite tid över så jag kunde sätta igång projektet.

Vad är ambitionerna med Musicstage.se?

Ambitionerna är att vara en komplett musiksida som många väljer att gå in på regelbundet för att hålla sig uppdaterade på vad som händer inom musikvärlden.

Vad menar du med komplett musiksida?

Musicstage.se innehåller allt från konsertfoton till intervjuer, recensioner och tips om konserter samt musik i radio och tv. Vi rapporterar om allt inom musik.

Vilka är det som är involverade i projektet?

Det är jag som håller koll på Stockholmsscenen, Pernilla som under sommaren ska kliva fram och hålla koll på vad som händer i Göteborg, Mattias som sköter vår webbsida, du som tipsar om musik i etern och Kristin som ansvarar för kalendern med tips om konserter, men också skriver. Jag har ytterligare några namn att vända mig till när det är någon konsert vi inte har tid att gå på. Så grundstyrkan är vi fem och utöver det har vi några frilansare som hjälper till när det behövs och de har tid

Det har ju varit något av en rivstart, med många konsertbilder, intervjuer och evenemangsreportage på Musicstage.se Går det att hålla detta tempot framöver också, eller kommer det helt att styras av vad som händer "på musikscenen"?
Eller om jag säger så här, finns det utrymme för lugnare perioder för Musicstage.se?

Musicstage.se kommer helt vara beroende av vad som händer och vad vi får tillgång till. Men jag upplever att det tunga arbetet är gjort nu, i och med att vi sjösatt sidan och lagt ut det som funnits sedan länge på min dator. Nu kommer sidan uppdateras regelbundet och det beror helt på vad som erbjuds på musikscenen.

Hur har responsen varit från dem som besökt Musicstage.se hittills?
Antal besökare, reaktioner per mail och kommentarer på annat sätt?

Vi gick ut publikt 4/5 och sedan 12/5 har vi samlat in statistik. Idag, söndag 8/6 visade mätaren 612 besök vilket är långt över mina förväntningar, men väldigt välkommet. Jag har fått ett par mail, med positiv respons på sidan och några som har berättat att de länkat till oss.
Vi har själva valt att man inte kan lämna kommentarer på sidan i nuläget eftersom det kräver viss administration och övervakning. Tid som vi inte visste ifall vi kommer ha under uppstarten. Men förr eller senare kommer det säkert bli möjligt att lämna kommentarer direkt på sidan.

Av självklara skäl blir det mycket av Stockholms musikliv på Musicstage.se - eftersom du bor där och mycket händer i huvudstaden - men jag gissar att det blir lite från övriga landet också? Kanske särskilt nu i sommar med turnéer och festivaler?

Visst blir det mycket Stockholm, av båda skälen du nämnde, men vi har även Pernilla i Göteborg som på grund av studier gått lite på lågfart under våren. Hon har dock lovat bilder och läsning under sommaren så där har vi absolut något att se fram emot. Sen blir det en del festivaler. I dagsläget kommer Musicstage.se att finnas på både Hultsfred och Peace and love.

Mycket kretsar förstås kring svenska band och artister, men blir det en del internationellt också kanske så småningom?

Målet är definitivt att vi ska kunna bredda oss till det internationella utbudet så småningom.

Några hemliga planer för Musicstage.se i sommar eller senare? Ja eller nej? Eller något du vill och kan avslöja?

Några hemliga planer finns inte, planer finns däremot. Men det känns fel att prata om dem innan de spikats i fall det inte blir som vi tänkt. Men håll ögonen öppna, för det trillar in ögongodis regelbundet på sidan.

Några av oss (du, Kin och jag) är medarbetare på både Musicstage.se och Kafé K och vi har kommit överens om ett visst samarbete siterna emellan, t ex ett utbyte av intervjuer. Vad ser du för för- respektive nackdelar med ett sådant samarbete mellan två nystartade siter som har lite olika inrikt ningar?  

Jag tror att utbytet är till en fördel för båda sidorna. Det ger oss en chans att nå bredare massa om vi syns på flera ställen och samma sak bör ju gälla Kafé K med. Enda nackdelen jag kan komma på är att vi till viss del har samma läsare och det blir upprepningar för dem.

Vad har du blivit mest förvånad/glad över av det som hänt på Musicstage.se hittills?

Mest förvånad och glad har jag absolut blivit av besöksiffrorna. En annan stor händelse var när jag fick möjlighet att ta en fika med Marit Bergman. Inte direkt vad jag hade förväntat mig skulle bli något av det första som gjordes för Musicstage.se.
Intervjun jag och Kristin gjorde med Lasse Lindh var med väldigt rolig. På grund av ett missförstånd sprang jag och Kristin runt vid Slussen och letade efter någon som åtminstone påminde lite om Lasse till utseendet. Lasse själv satt hemma och hade missuppfattat tiden för intervjun.

Hur hoppas du att Musicstage.se fungerar och ser ut om ungefär ett år, i juni 2009?

Då kommer vi vara flera medarbetare än de fem vi är i dagsläget. Vi kommer ha resurser att bevaka fler evenemang och konserter och vår besökssiffra är på stadig uppgång. Vi kommer definitivt vara en sida att räkna med.