TV & Film i Veckan – 6 april 2019

tvochfilm

                                       den 6 april 2019

Panik före stängningsdags (Panik før lukketid)
En dansk dokumentärserie om livet efter 50. Öppenhjärtigt berättar människor om sin relation till sitt åldrande, om andra människors syn på att man blivit äldre, hur man ser på jobb, karriär, barn, familj och andra värden i livet.

TV&FilmiVeckan_Mats Klasson_Panik före stängningsdags_600

Själv har jag (ännu) inte haft någon åldersnoja, varken någon 40-, 50- eller 60-årskris har infunnit sig. Vid 60 när jag gick i pension såg jag tvärtom mycket ljust på framtiden, eftersom jag då äntligen kunde börja ägna all tid åt det som verkligen intresserar mig och helt i min egen takt. Det var en frihetskänsla som jag nog knappt upplevt tidigare i livet. Så jag har aldrig haft anledning som Just, 53 (i avsnitt 2) att säga att jag är ”Ljugosju” år.
Men vem vet, kanske kommer det en 70- eller 80-årskris, särskilt om krämpor och sjukdomar ger sig till känna och orken tryter.

Serien sänds på tisdagar i SVT2 kl 18.00. Två avsnitt har sänts, två återstår. Finns på SVTPlay också.

Mats Klasson

 

2 kommentarer till TV & Film i Veckan – 6 april 2019

  • Ethel  säger:

    Håller helt med dig om frihetskänslan! Känner precis samma sak!

    • Mats Klasson  säger:

      Synd bara att man inte har ungefär 150 år på sig att njuta den friheten… ;-)

Lämna en replik

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>