TV & Film i Veckan – 31 augusti 2019

tvochfilm

                                       den 31 augusti 2019

Den danska TV-serien Badehotellet (på svenska Badhotellet).
Danskarna är duktiga på TV-serier i dramakategorin. I sommar har jag följt den sista säsongen av Badhotellet. Sista avsnittet sändes i mitten av augusti, men sommarens avsnitt visas fortfarande på TV4 Play. Serien utspelar sig mellan 1928 och 1939 bland gäster och personal på Andersens Badehotel utanför Skagen. Mestadels snällt och småputtrigt med danskt gemyt, men också intriger kring affärer, kärlek och otrohet. I ett färgstarkt persongalleri är nog min favorit Edward Weyse, en uppburen skådespelare som tillbringar varje sommar på hotellet. I sista säsongen försöker han bota sin scenskräck, med blandad framgång.

TV & Film i Veckan_31 augusti 2019_Badehotellet_600

Måhända inspirerad av serien tillbringade jag själv några dagar på ett danskt badhotell i sommar, i Køge. Det var dock mer av en konferensanläggning, och vädret var inte lika bra som det (nästan) alltid är i Badehotellet. Kanske är det TV-seriens nostalgiska skimmer från en svunnen tid som lockar TV-tittaren. Och vädret var ju alltid bättre förr, eller hur?

 

Bosse Freij

 

1 kommentar till TV & Film i Veckan – 31 augusti 2019

  • Mats Klasson  säger:

    Ej att förväxla med ”Halløj på badehotellet” som utspelade sig i Torquay, where you CAN see the sea, between the land and the sky.

Lämna en replik

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>