TV & Film i Veckan – 25 maj 2019

tvochfilm

                                       den 25 maj 2019

Mäklarna
På SVT Play visas TV-serien Mäklarna, en svensk dramakomedi från 2006 i 12 avsnitt.
Kul att återse karaktärerna.

Kjell Bergqvist spelar mäklaren Kaj, en Strul-Pelle som ljuger och trixar sig fram genom tillvaron. Lagom kantstött, osympatisk men någonstans ändå charmig. En typisk Kjell Bergqvist-karaktär.

TV & Film i Veckan_Bosse Freij_Mäklarna_600
Kjell Bergqvist och Cecilia Frode som Kaj och Vilma

För att klara sig ur knipan behöver han lära upp Cecilia Frodes karaktär, den slarviga och osäkra Vilma, till att bli en riktig mäklare.

I seriens utkanter figurerar också en gammal personlig favorit, Rolf Skoglund.

Serien är väl värd att ses igen.

Bosse Freij

 

1 kommentar till TV & Film i Veckan – 25 maj 2019

  • Mats Klasson  säger:

    En av mina favorit-TV-serier. En absurd historia med skruvad humor, med några udda existenser. Har dock inte sett den sen den gick i TV 2006, så det ska bli spännande att se om den var som man minns.
    Ett par kul kopplingar till serien är att Cecilia Frode, som spelar Vilma, fem år senare, i mars 2011, var gästskribent på Kafé K i vår avdelning Gäst med G på K. Läs gärna hennes text, ”Simma utan att leverera” här: http://www.kafe-k.se/gastg016.htm
    Cecilia är ju från Linköping, vilket också Anna Platt är. Anna dyker också upp i något avsnitt av Mäklarna. Anna var ju Lars Winnerbäcks fru då. Hon är numera författare och manusförfattare.

Lämna en replik

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>