TV & Film i Veckan – 11 maj 2019

tvochfilm

                                       den 11 maj 2019

Det är ishockey-VM-tider. Förr i tiden gick VM i mars, kanske lite in i april. När man sen några år senare avslutade hela VM ända in i maj, tyckte jag att det gått för långt. Ishockey är en vintersport, inte en sommarsport. Numera BÖRJAR man spela i mitten av maj. Dessutom är det i dagens ishockey mer tacklingar och våld i sporten än spel. Det har blivit så hafsigt att det inte längre är njutbart att titta på.

Tacka vet jag när Sovjet var som bäst, vilket spel de hade. Eller tjeckernas klapp-klapp-spel och snabba kontringar, eller Tre Kronors skridskosnabba spelare. Synd att man gett efter för råskinnen och deras sätt att spela ishockey. Det mesta av spelets tjusning har nu gått förlorad.

TV & Film i Veckan_Mats Klasson_Hockeyns historia_600
Sven Tumba i båset. Lite längre bort syns Rolle Stoltz.

Därför är det istället extra roligt att titta tillbaks på ishockeyns historia som presenteras i tre långa avsnitt. Därefter följer dessutom några kortare avsnitt som kallas Hockeybilder, som ger extramateriel. Roligt att återse sin barn- och ungdoms ishockeyhjältar och -stjärnor.

 

Mats Klasson

 

1 kommentar till TV & Film i Veckan – 11 maj 2019

  • Ethel  säger:

    Håller verkligen med dig, både vad gäller tidpunkten för VM och slagsmålen.

Lämna en replik

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>