Tallrik & Glas – 11 november 2017

TallrikGlas400

För ett tag sedan provade jag och en kollega på att fasta i fem dagar. Jag som den senaste tiden varit mer av en poät än en poet trodde inte jag att jag skulle klara av det.

Vi hade båda köpt ett antal, nyttiga, drycker från hälsokosten som vi fick inta under dagarna, vilket även det fick mig att bli smått orolig. Jag tänkte, vid ett mycket trött tillstånd, nämligen inte på att ett stort intag av rödbetsjuice färgar det mesta som kommer från kroppen rött, vilket lätt kan förknippas med blod. Det blev fem mycket långa dagar och det ska nog mycket till innan jag provar på det igen. Däremot kan jag tro att det absolut är nyttigt för kroppen på många sätt, särskilt om en ofta äter mycket onyttigt. Onyttigt är naturligtvis inte fel, då det mesta en stoppar i sig mer handlar om mängden än om vad, men ändå.

Det blev fem lärorika dagar och att återigen få äta exakt vad jag ville var en himmelsk känsla. Värd all väntan, minst, och kanske fick den där väntan maten att smaka lite godare också. Begäret är en fin krydda att ha, ståendes bredvid saltet och pepparn.

Oskar Rickardsson

1 kommentar till Tallrik & Glas – 11 november 2017

  • Mats Klasson  säger:

    Poäten åt mycket mer än skrev
    Fastan är städning av själens hydda
    Under fastan åt han allt med slev
    Hungern är världens nog bästa krydda

Lämna en replik

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>