Sommaren 2017

Idag den 14 juni fyller Kafé K nio år.
Vi tar det lugnt denna sommaren också på kaféet. Vi sparar krut och fyrverkeri till sommaren 2018 då Kafé K fyller 10 år.

Några har svarat på en utskickad sommarenkät, läs gärna den.
Författaren Lina Arvidsson, flerfaldige Röda Jultråden-mästaren Bosse Freij, Röda Jultråden-bonusfrågemakaren Lars Ahlinder, författaren och debattören Henry Bronett, förre Kafé K-medarbetaren Rickard Miletic, samt nuvarande Kafé K-medarbetarna Ethel Hedström, mazken, Oskar Rickardsson, Paisley, Raffael Otte och undertecknad. Tack alla för att ni ville bjuda på era sommarminnen och -planer.

Det finns ett sommarkryss i år också, men en hängmattevariant, det är nämligen ingen tävling i år, bara ett tidsfördriv för Kafé Ks besökare. Facit på krysset publiceras någon gång i slutet av sommaren eller början av hösten, om ni är nyfikna på om era lösningar är korrekta.

Vår lördagsaktivitet Tallrik & Glas fortsätter året ut, med ett kort semesteruppehåll i juli.

I maj varje år försöker jag skrapa ihop det bästa från det gångna årets musiklyssnande till en lista på Spotify. I år heter listan Mitt i maj 2017 – Mats K
Mitt i maj 2017 - Mats K
Stor variation och bra musik utlovas. 82 spår från 37 album. Ta gärna denna lista med er i sommar, åtminstone om er musiksmak på något sätt sammanfaller med min.

2015 hade vi en stor sommarsatsning  på kaféet med många olika sommarsidor med skilda uttryck från många olika människor. En personlig favoritsida var den med mazkens flerdimensionella naturbilder som var natur, konstverk och fotografier på samma gång. Återupplev gärna dessa sommarbilder och allt det andra på sommarsidan från 2015. På Natur & Bild får ni även Oskars, Annicks, Rainers och Lilis sommarbidrag 2015.

På sommarsidorna 2015 fanns ytterligare fyra avdelningar (förutom Natur & Bild) som ni gärna också får titta in på:
Musik & Dikt
Tips & Kul
Resor & Minnen
Fem sommarsvar

Längst ner på varje av dessa sidor har jag skrivit några förklaringar och gett några kommentarer till alla dessa underbara sommarbidrag. Kafé K-sommaren 2015 kan med fördel alltså även fungera sommaren 2017.

För egen del blir semestern 2017 troligen min sista sommarsemester, eftersom jag avser att pensionera mig från förvärvsarbetet i slutet av året. Sommaren 2017 hoppas jag blir lugn och avkopplande för mig. En kortare resa till Stockholm tillsammans med en reskamrat som kommer söderifrån. Där blir det bl a en konsert med två kvinnliga favoritartister. Hemma blir det kanske några motionsfrämjande cykelturer. En del musiklyssning. Förhoppningsvis mycket bokläsning. Har mycket oläst liggande.

Jag önskar er alla en skön sommar som blir precis som ni önskat att den ska bli.

Mats K på Kafé K

Lämna en replik

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>