Sanna Carlstedt & Rolf Alm

Broadway Konditori, Norrköping den 30 januari 2015

Broadway, känt som Norrköpings bästa vardagsrum, lockar med en familjär och gemytlig stämning, god mat och ett ansenligt utbud av olika sorters öl. Till Broadway går man för att umgås eller bara vara. Den intima miljön gör livespelningarna till något extra.

Snöfallet har lett till försenade tåg. Sanna kommer med andan i halsen. Det blir ont om tid för soundcheck och förberedelser. Mickstativen verkar har försvunnit och i väntan på att nya ska ordnas fram kör Sanna och Rolf igång. Akustiskt och utan förstärkare, Sanna på gitarr och Roffe på dragspel, kommer de nästan osannolikt nära publiken. Sanna börjar med Vågor rullar in och konstaterar med lätt ironi att ”jag är ute på helt fel kurs igen”.

sanna&roffe1

Sanna berättar att hon kommer från Julita och konstaterar att:
-Julita är Sveriges rövhål. Alla är släkt med alla och gifter sig med sina släktingar. Då går det som det går. Olle är traktens original. Vid ett tillfälle skulle han hälsa på den fina damen Elisabeth Tamm utanför handelsboden och sträckte fram handen. Tamm rynkade på näsan och sa ’så smutsig och orakad som Olle är skakar jag inte hand’. Olle svarade ’fröken är nog orakad också, men hon visar det inte’.
Sanna passar på att ge politikerna en känga.
-Stefan Löfven är tjänstledig svetsare. De andra har aldrig haft ett riktigt jobb, utan knullat sig till sina politiska poster.
Hon fortsätter med Sa Jon, en skildring från sekelskiftet med 191 rim på namnet Jon, och skapar en munter och uppsluppen stämmning och en minst sagt upprymd publik.

sanna&roffe5

Sedan början av december har Sanna gjort närmare 40 spelningar. Hon känner sig trött och sliten, men ändå finns suget där, viljan att stå på scen och spela och möta publiken. Roffe Alm, som spelat tillsammans med Sanna de senaste 7-8 åren och tidigare bl a spelat med Peps Persson, får göra några låtar på egen hand. Let the good times rule. Gråt inte min vän. Socialismen kommer att segra. Han sjunger lågmält och spelar dragspel. Koncentrationen hos dem som lyssnar är total.

sanna&roffe4

Sanna kommer in igen. På begäran gör hon Stings Fields of gold med en innerlig närvaro. På sin farfars begravning sjöng hon Jag är en fattig bonddräng, och hon framför den med darr på rösten. Den döde, enkle mannen står framför sin skapare och skälver av rädsla. Björn Afzelius starka Balladen om K är en sång som nästan är ett måste på Sannas spelningar. Att få uppleva en spelning på Broadway är ett privilegium.

Paisley

Lämna en replik

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>