Röda Jultråden 2018 – Facit Testuppgift 2

rjt2018_logga600

Facit Testuppgift 2

Facit:
Röd tråd: Kuba
Ledtråd A: Flickan i Havanna – Evert Taube (1937)
Ledtråd B: Socker-Conny
Ledtråd C: Salsa. Ljudklippet taget från en youtubevideo från Salsa House En Cuba.
Ledtråd D: Grön taxibil av gammal amerikansk modell på rödblå bakgrund som är en del av Kubas flagga.
Ledtråd E: Have a cigar – Pink Floyd (Wish you were here 1975)

Resultat:
10 poäng: Bosse Freij, Anna Linder
9 poäng: Ethel Hedström, Bo Karlsson
8 poäng: Anita

 

Kommentar:
Nu verkar det ha gått bättre med videoklippet när det lades direkt på Kafé K som mp4-fil. Det var alltså inte så klokt att gå över ån efter vatten. Roligt att så många nu hittat till vår röda tråd.

Det jag speciellt var ute efter på ledtråd C var salsa, en dans och musikstil mycket populär på Kuba. Så det blev ingen poäng för Ethel, Anita och Bo där. Det långa introt på ledtråd A var förstås från Flickan i Havanna, från en inspelning 1937 där Evert Taube själv sjunger. Joakim Pirinens seriefigur Socker-Conny fick illustrera Kubas sockerrör och sockerproduktion (som ju i en förlängning även leder till drycken rom). De gamla amerikanska bilarna som man uppfinningsrikt och idogt reparerar och håller i körbart skick har också blivit ett slags symbol för Kuba. I bakgrunden skymtar dessutom lite av flaggan. På sista ledtråden fick vi lukta på en cigarrr, en annan stor exportvara från Kuba. Vi hörde introt på Pink Floyds låt Have a cigar från skivan Wish you were here som kom 1975.

Det verkar som om både video- och ljudklippen fungerade bra för er denna gång, men om de inte gör det, meddela mig så skickar jag mp4 och/eller mp3-filerna per e-post.

På fredag den 2 november kommer Testuppgift 3.

Lämna en replik

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>