Lördagstipset 19 december 2015

lordagstipset
MAT & DRYCK

Grönkålschips
Såhär i juletider har jag lätt för att bli, precis som det sägs i Mjölbys kommunslogan, tilltagande.
Helst kring midjan och det är inga önskvärda extrakilon.
Borde ju hellre få hiskeliga biceps eftersom armarna går som pistonger när det ska stoppas in gotter i huvudet.
Ett sätt att undvika detta elände med mjuk midjestoppning är att välja bort de vanliga chipsen och lösgodiset till förmån för de nyttigare grönkålschipsen.
Grönkål hör ju verkligen julbordet till och varför då inte göra något med den som inte bara är ätligt utan till och med gott?
De är proppade med järn, A- och C-vitamin samt lutein som är bra för ögonen.

151219_Mat & Dryck_gronkalschips

Inte är det svårt att göra chipsen heller…
Riv grönkålen, utan mittstjälken, i lagom stora bitar i en plåt, häll över olja, jag kör med rapsolja, massera oljan i grönkålsbladen, salta.
Ställ in i ugnen i 200 grader i 15 minuter. Klart!

Skånske Arne

Lämna en replik

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>