Påminnelse om KulturKoppen

KulturKoppen – ett kulturpris från Kafé K

Kulturkoppen2019

Jag vill bara påminna om denna omröstning.

Hittills har vi fått in två nomineringar men det finns plats för fler. Återkommer med fler påminnelser senare under året.

Vi tänkte att vi skulle börja dela ut ett pris till årets kulturpersonlighet i Sverige. Vad passar bättre än att fira personen med en kopp kaffe i så fall – även om den bara är symbolisk. Men ett diplom får man.

Alla som läser detta är välkomna att nominera högst tre personer som man anser gjort sig förtjänt av denna utmärkelse. Eftersom människan lätt glömmer det som hänt tidigare under året är man välkommen att börja nominera redan nu, men spar gärna en eller två nomineringar till senare i år eftersom man aldrig vet vad som dyker upp.

Vad menar vi då med ”kulturpersonlighet”?Ja, det kan vara helt olika människor – artister, författare, konstnärer, fotografer, dansare, regissörer, skådespelare, kulturskribenter, bibliotekarier eller varför inte makthavare. Säkert finns det fler sorts kulturarbetare än dessa jag just räknat upp. Kriteriet är att människan ska ha berikat det kulturella på ett eller annat sätt. Nomineringarna kan skickas in tills framemot jul – jag återkommer med definitivt slutdatum.

Mejla mig era nomineringar på kulturkoppen@kafe-k.se och ange en motivering till varför ni anser att just han eller hon är värda denna åtråvärda utnämning. Jag sammanställer sedan alla nomineringar så att vi här på hemsidan kan ha en omröstning framemot jul. De tre eller fem (beroende på mängd nominerade) som fått flest röster går till final och av dessa utser Kafé K:s jury en vinnare som presenteras efter årets slut. Juryn kommer bestå av fyra fasta medarbetare på Kafé K samt en inbjuden. Om du är intresserad att ingå i juryn så kan ni anmäla ert intresse på samma mejladress. Får du inte plats i juryn detta år kanske du får det nästa. Blir det fler än en ansökande lottar jag.

Välkomna att delta i framtidens mest åtråvärda och prestigefyllda kulturutnämning.

/mazken

2 kommentarer till Påminnelse om KulturKoppen

  • mazken  säger:

    Hittills har vi fått två nomineringar och vi ser fram emot fler

  • mazken  säger:

    Då har vi fått in tre nomineringar hittills

Lämna en replik

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>