KulturKoppen 2019 – Omröstningen

KulturKoppen – ett kulturpris från Kafé K

Kulturkoppen2019

 

Vi tänkte att vi skulle börja dela ut ett pris till årets kulturpersonlighet i Sverige. Vad passar bättre än att fira personen med en kopp med kaffe i – även om den bara är symbolisk. Men ett diplom får man.

Vad menar vi då med ”kulturpersonlighet”?
Ja, det kan vara helt olika människor – artister, författare, konstnärer, fotografer, dansare, regissörer, skådespelare, kulturskribenter, bibliotekarier eller varför inte makthavare och  eller opinionsbildare. Säkert finns det fler sorts kulturarbetare än dessa jag just räknat upp. Kriteriet är att människan ska ha berikat det kulturella på ett eller annat sätt.

Vi har haft en nomineringstid fram till den 13 december. Nu är det dags för en allmän omröstning mellan dessa fem. Man får rösta en gång, men kan rösta på upp till 2 av de nominerade. Tycker man det räcker att rösta på bara en går det också bra. Röstningen pågår t o m tisdagen den 7 januari 2020 (två veckor).  Nedan ser ni först en presentation i form av de motiveringar de nominerade fick vid nomineringen och längst ner hittar ni själva omröstningen.

För att ingen ska rösta taktiskt kommer ställningen under omröstningen att hållas dold ända tills omröstningen är avslutad den 8 januari 2020.

Skulle det bli dött lopp mellan två (eller fler) i omröstningen så kommer undertecknad i samråd med Mats Klasson välja ut den slutliga segraren.

/mazken

Omröstningen är nu avslutad. Tack för era röster!KulturKoppen2019_1__Jessika Gedin_250

Jessika Gedin (programledare)
För att hon, i allt hon gör, förkroppsligar ett kulturengagemang utöver det vanliga och dessutom gör det långt utöver sin programledarfunktion i till exempel Babel.


KulturKoppen2019_2_Christina Glaeser_250
Christina Glaeser (konsertarrangör/pressansvarig för musikarrangemang)
För sitt oförtröttliga engagemang att föra fram den nutida svenska jazzmusiken.


KulturKoppen2019_3_Gunnar Källström_250
Gunnar Källström (mångsysslare)
Som bibliotekarie, författare, låtskrivare och musiker verkar Gunnar Källström i alla lägen för att främja kulturen.


KulturKoppen2019_4_Eva Riepe_250
Eva Riepe (Clown)
– en av Clownerna som får barn att skratta på sjukhus (hennes gärning finns också att bese på FB) Hon är verksamhetsledare på Clownmedicin, Astrid Lindgrens barnsjukhus.


KulturKoppen2019_5_Greta Thunberg_250
Greta Thunberg (miljöaktivist)
För att försöka påverka hela vår västerländska kultur genom sina protester och sitt arbete för miljön. Greta vill oss att helt ändra livsstil och få oss att leva mer klimatsmart och därigenom rädda den planet vi har. Hon lever som hon lär och kräver av andra att följa hennes exempel – något som är ett måste för att ge kommande generationer den värld de borde ha rätt till.

 


 

Omröstningen är nu avslutad. Tack för era röster!

1 kommentar till KulturKoppen 2019 – Omröstningen

  • hilda sandgren  säger:

    Christna gör så otroligt mycket för Kulturen i Sverige! Det är på tiden att hon får ett pris! Gott nytt år! Hälsar Hilda

Lämna en replik

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>