Karneval i Nazaré

Det har varit karneval i Nazaré i Portugal där jag och min man befinner oss sedan drygt fem månader. I sexton dagar (16!) höll festen på. Vi blev glatt överraskade över engagemanget hos människorna. Alla åldrar var med i de olika tågen. Från minsta barn till tanter och farbröder långt upp i åren. Vi som mjäkiga svenskar orkade inte riktigt med det extremt höga ljudet av dunkande musik och annat skrål mer än en halv timme åt gången. Sen fick vi gå en bit bort för att vila öronen. Roligt har de verkligen. Någon berättade att nazarébor älskar att festa. Det kunde vi också konstatera. Här lite bilder.

Ethel Hedström

Karneval i Nazaré 3_600

Karneval i Nazaré 4_600

Karneval i Nazaré 5_600

Karneval i Nazaré 6_600

Karneval i Nazaré 7_600

Karneval i Nazaré 8_600

1 kommentar till Karneval i Nazaré

  • Mats Klasson  säger:

    Tack för färgglada bilder (och kanske tack för att vi slapp det höga ljudet   ), Ethel. Är detta en motsvarighet till den brasilianska karnevalen? Kan föreställa mig att karnevalsfirandet (som väl har med fastan att göra) är utbrett i alla katolska länder.

Lämna en replik

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>