Kafé K för 10 år sen – maj 2010

Kafe K för 10 år sen_584

Under 2020 tar vi det lite lugnare på Kafé K för att vi ska få möjlighet att återhämta oss. Alla fasta avdelningar som haft schemalagda aktiviteter pausas. Istället satsar vi medarbetare på några personliga projekt som kommer att publiceras under året.

När det är glesare mellan publiceringarna kanske det är läge att göra återblickar, tio år tillbaks i tiden. Under rubriken Kafé K för 10 år sen kommer vi varje månad att visa ett litet urval av det som hände på vårt kafé för precis 10 år sen, alltså 2010.

I maj 2010 hade vi som vanligt en månadsbildsomröstning. På andra plats mazkens gnistrande bild. Vinnarbilden fotograferad av Mats Klassons var ett arrangemang där texten maj 2010 skapades med hjälp av en hjärtformad skål (M), ett par hörlurar och en kulspetspenna (A) och J och 2010 skrivet i rött på ett papper.

Paisley skrev om författaren Johan Theorin, om hans tid som journalist i Tranås, då han hyrde en stuga vid Trollsjön och hur han sen utvecklades som författare med böcker som hade sin utgångspunkt på Öland.

maj 2010 – Månadens bild (MK & mazken)
100501t

 

 

 

12 maj 2010 – Författarafton med Johan Theorin (Paisley)
kaffetorpet-trollsjön-tranås

 

Vi återkommer som sagt med fler Kafé K-minnen från 2010 de kommande månaderna.

Mats Klasson

Lämna en replik

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>