Kafé K för 10 år sen – juli 2010

Kafe K för 10 år sen_584

Under 2020 tar vi det lite lugnare på Kafé K för att vi ska få möjlighet att återhämta oss. Alla fasta avdelningar som haft schemalagda aktiviteter pausas. Istället satsar vi medarbetare på några personliga projekt som kommer att publiceras under året.

När det är glesare mellan publiceringarna kanske det är läge att göra återblickar, tio år tillbaks i tiden. Under rubriken Kafé K för 10 år sen kommer vi varje månad att visa ett litet urval av det som hände på vårt kafé för precis 10 år sen, alltså 2010.


Folkdansfoto, Elins funderingar om varför ogräsen är så förtalade, Dan Anderssons barnbarnsbarn Per Forsberg tar oss med på en flygresa till New York. Konsert med Winnerbäck på Citadellet i Landskrona med bl a Love Antell, Laleh och Melissa Horn som förband. Och sen upptäckten av en mysig och lagom stor musik-, mat- och kulturfestival på Österlen, Backafestivalen. Det var juli 2010 på Kafé K, för precis 10 år sen.
hs10_104
juli 2010 – Månadens bild (MK & Anita)

perforsberg
1 juli 2010 – Gäst med G på K – Per Forsberg

veckansfundering
10 juli 2010 – Veckans fundering (Elin Englund) (Maskrosor)

lwla09   lwla07
13 juli 2010 – Winnerbäck i Landskrona (Mats Klasson & Linus Gunnarsson)

bf10-32   bf10-15

bf10-42

21 juli 2010 – Backafestivalen 2010 (Mats Klasson)

 

 

 

Vi återkommer som sagt med fler Kafé K-minnen från 2010 de kommande månaderna.

Mats Klasson

3 kommentarer till Kafé K för 10 år sen – juli 2010

 • Raffael Otte  säger:

  Vad gjorde jag i July 2010 ? Har glömt just nu när precis Du och jag blev vänner, vi mötte ju i en chat på Sofia Karlssons Facebook sida. men jag hade inte varit i Sverige än förstås. Det kom när Du inbjudade mig så vänligt och jättefint till Jul i Folkton i decembern 2012. Men jag redan lyssnade mycket på Svensk musik och hade lärt mig några första ord. Och jag hade redan börjat dela Svensk Folk Musik på min facebook sida. Det var menad som ett tacksamt försök att göra alla härliga Svensk musik lite mer kännd kanske i Engelska och Tyska världer. Jag anade inte än hur svårt det skulle bli, delvis för att musik i ett annat språk har det svart, delvis för nästan inga Svenska vänner ville stödja deras härliga musik pa en konstiga tyskas sida, även om för mig själv det handlade sig mer om musiken än om mig egentligen, som är ju bara en liten själ där ute i världen…. Vad delade jag i 2010. Ranarim till exempel. Jag hade lyckad hitta tva av deras CD skivor i megstoret här i Stuttgart. Och underbara Sofia Karlsson och deras vänner, och Jul i folkton, och…..https://www.youtube.com/watch?v=4-N1glkrnUw

  • Mats Klasson  säger:

   Tack för dina minnen, funderingar och musiklänkar, Raffael.

 • Raffael Otte  säger:

  Lycka till Kafe K för de nästa 100 år :) <3

  https://www.youtube.com/watch?v=muYBhJHyHs8

Lämna en replik

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>