Följetong på Kafé K

Spretiga fingrar – juni-september 2013 på Kafé K

Kafé K bjuder på följetong. Varje fredag i femton veckor publiceras följetongen, med start på midsommarafton 2013. Följetongen har fyra olika författare som skrivit olika delar. Paisley, mazken, Henry Bronett och Mats Klasson.
Som titeln antyder är det texter som spretar åt olika håll. De fem fingrarna och handen håller ihop de olika texterna. Som tema och inspiration. De olika texterna anknyter till varandra i varierande grad. Tilläggas kan att den del av följetongen som Henry Bronett skrivit så småningom kommer att ingå i en bok med korta historietter på förlaget Notis.

I Spretiga fingrar kommer ni att få möta sameflickan som inte minns sitt namn, Karl XII, de tre Amandorna L, O och H, barnbarnet Wilmer, en holländare som kör franskt, skogsgubben Skubben, den lata lanthandlardottern, de gamla systrarna Ensamma Sara och Hemma-Emma, Cykelryggen, Fia Fantasia, Mini-Stellan, Bockstensmannen, två Santanor, Figge & Lillfinger-Linda. Benjamin träffar Phil och Anna med de vackra händerna samt en pschtande Fritz Grün. Magina Yxlös & Magnus Dyrkelås kidnappar pappans målarfirma. Vi träffar långtradar-LG, den guldvaskande Ma Qing-Yuan i röd kostym som övernattat i Norrköping, smålandstyskan Git Grün, fjällguiden L-A Göhm, medelpadska grisar och vildsvin från Dalarna, den kloke clownen på Cirkus Schottis i Bingsjö och många fler.

Vi får höra sapmi och jiddisch. Holländska och halländska. Pianomusik och tystnad. Predikningar och protester. Vinden och vågen. Visslingar och snarkningar. Men ingen gnällig närkingska.

Vi färdas med tummarna i gamla bilar, på moped, medelst association, fantasi och magiska önskningar, i långtradare, med apostlahästar, på tåg. Men fiskebåten ligger stilla. Dödsstilla.

Vi rör oss mellan Stockholm och de lappländska fjällen, till Varberg från två håll. Vi befinner oss i en bastu i Sundsvall, på Varbergs fästning och cykelmuseum, i en sydsvensk synagoga, på Rue de Rosiers i Paris, på ett slott i Kalmar, på en fiskebåt i Östersjön, på en stämma i Bingsjö.

Följ med på ett hisnande och spretigt omväxlande äventyr! Välkomna!

Lämna en replik

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>