Fikets Sommarveranda 2019 – Värdarna

sommar
Här presenterar sig alla 12 sommarverandvärdar.
Fredagen den 7 juni drar vi igång sommarens stora evenemang på Kafé K och håller på nästan varje fredag ända till slutet av augusti.

Vi har också gjort en speciell signatur till Fikets Sommarveranda, som fått titeln Verandavyn. Ni kan se signaturvideon här nedan.

Verandavyn (4.22)
En artrik sommaräng innehållande
förväntningarna, livsruset, högljuddheten, kaoset, sammelsuriet, bullret, barnen, naturen, skogen, getingarna, hallonen, logdansen, fiolen, nyckelharpan, humlorna, jordgubbarna, glassen, kaffet, kopparna, faten, eftertänksamheten, tungsinnet, melankolin, tacksamheten, slummern.

(Bålgetingsurr)
-En geting.
-Hallon, hallon.
-En geting.
-Hallon, hallon. Hallon.
-Kanske cykla till nån logdans.
-Nå, blir det nån musik?

-Sommarn möter med ett smilande.
-Sommaren.
-Sommaren.
-Sommaren.
-Sommarn, sommarn.
-Sommarn.
-Sommarn, sommarn.
-Svettig, svettig.
-Och svalka.
-Och fjärilar.
-Och Evert Taube.
-Kaffe, kaffe, kaffe.
-Kaffekopp, kaffekopp.
-Spiller saft och glass.
-Och jordgubbar och glass.
-Åååååå.
-Sommarn, sommarn, sommarn.
-Sommaren.
-Sommaren.
-Sommaren.

-Säg, kan du höra?
(Svag vissling i fjärran)
-Gräset.
-Fick av herr Linné ett utländskt namn.
-Gå sakta. Kom trampa stigen du med naken fot.
-Augusti, kopparna och faten. Sommar. Sommar.
-Sommaren. Åååååå.

-Säger mig att sommaren är här.
(Applåder. Humlesurr)

 

 

Finns även en längre version som är stökigare, om man föredrar större folksamlingar och massor av intryck från alla håll, på en gång, Verandavyn virrvarrig (6.06)

Feat. Åsa, Ernst, Eddie, Anders, Magnus, Erik, Anders, Totte, Björn, Julia, Cornelis, Ted, Evert, Lars, Bengt, Anita, Olle, Povel, Agnes, Dan, Tomas, Elisabet, Peter, Ulf, Monica, Barbro, Gunnar, Eva, Teddy, Freddy, Niklas, Johan, Carl, Rikard samt familjerna Geting och Humla

 

 

Sommarverandevärdarna:

7 juni – mazken  mazken_300
Mitt namn är Börje Wennerström och jag är född och uppvuxen i Vasastan i en vår en gång så vackra huvudstad. Numera bor jag i Småland där jag ägnar dagarna åt mitt författarskap. Hittills har det blivit nio historiska romaner och tre till är i vardande. Du kan ju läsa mer på www.mazken.se


14 juni – Anita Anita_300
Gillar att lyssna på musik, fotografera, djur och blommor för att nämna några intressen. Gillar att umgås med familjen och har några brevvänner över hela världen som jag skriver till. Vi skriver alltså brev, inte e-mail eller andra sätt att ha kontakt över internet.


21 juni – Mats Klasson Mats Klasson_300
Någorlunda nybliven pensionär som jobbade 38 år i fabrik. Haft många olika intressen genom åren. I början mest sport. Sen resor, videofilmning och fotografering. Numera ägnar jag mig mest åt historia, dokumentering av släkthistoria, musik och litteratur (både läsning och skrivande). 2004 var jag med och startade och drev Winnerbäckfansidan Dunkla Rum fram till 2008 då jag drog igång kultursiten Kafé K tillsammans med några likasinnade. Har under ett decennium också varit musikskribent på Musicstage.se där jag tipsar om musik varje vecka.


28 juni – Christian Ottosson Christian Ottosson_300
Sommarens stora händelse är Wimbledon, tycker jag som är en 46-årig systemutvecklare och it-konsult. När jag inte kollar tennis spelar jag gärna Ps4-spel, dricker vin eller lyssnar på jazz. Riktig jazz.


5 juli – Raffael Otte Raffael Otte_300
Jag föddes i Bremen och bor numera i sydvästra Tyskland, i närheten av Stuttgart, på landet. P g a stora kroniska hälsoproblem tvangs jag ändra mitt liv. Jobbar nu sen 25 år som dagstidningsutdelare i vår by. Jag är en av de härliga idealistiska och entusiastiska människorna som skriver för Kafé K. Här ser ni mig på lunch i Ängelholm i västra Skåne, sommaren 2018. Mats har tagit den här fina bilden. I Kafé K:s sommarprogram skulle jag gärna villja presentera några av mina favoritlåtar. Hoppas att ni tycker om dem…är ni redo, så börjar vi!


12 juli – P Lump P Lump_300
Självständig, välbärgad hästtjej som gillar äventyr. Har hittat hemligheten till evig ungdom. Inofficiell världsmästare i tyngdlyftning. Har egen villa med veranda. Att vara med i Fikets Sommarveranda blir ytterligare ett äventyr. Kanske jag smugglar in ett par kompisar och grannar i programmet. Kanske min gammelmamma också vill ta till orda. Jag använder pseudonym för jag vill vara anonym.


26 juli – Tracey Louise Brunning Tracey Louise Brunning_300
Aged 50 years old from Elland West Yorkshire UK. I was first introduced to poetry by my late Grandmother Grace Robins, who used to buy second hand people’s friend books full of prose and poetry and give them to me as a child. From the age of about 8 years I would try and copy the sweet sentiments of the verses usually about Animals or nature… Till this day I still write in memory of her… I love the arts and all things creative, books and crafts, and nature and enjoy transforming damaged furniture and broken things so they have a new lease of life. I also enjoy collecting retro items and old toys…


2 augusti – Roger Bengtsson Roger Bengtsson_289
Bor i Båstad. Född 1969.
Journalist, radio/tv-producent med eget produktionsbolag.
Sportnörd sen födseln, ett faktum som fått konsekvenser för såväl yrkesval som livet i stort.
Förälskad i geografi och tjocka dokumentärböcker. Musiker med bland annat en dubbel-LP på sitt samvete.
Vacker fru, massor av barn och utsikt över havet. Ju äldre jag blir desto mindre förstår jag.


9 augusti – Rickard Miletic Rickard Miletic_300
Jag är 48 år, från Perstorp i Skåne, boende i Västerås sen 2010.
Arbetar som processtekniker på ett företag som formsprutar plast. Reser ofta till Kroatien, älskar musik, djur och natur. Gillar historiska byggnader och forntida platser. Svenska kungars historia är, eller åtminstone var jag, en kung på en gång i tiden.


16 augusti – Bo Karlsson Bo Karlsson_300
Årgång 1961, uppvuxen i Värmland nu boende i Skaraborg.
Livsmedelsarbetare, har barn, barnbarn och bonusbarn och deras barn.
Spelat i band, ordnat konserter och festivaler.
Är engagerad i föreningslivet.


23 augusti – Ethel Hedström Ethel Hedström_300
Jag är född i Södertälje i början av 1950-talet, bor sedan många år i Göteborg. Min dag består nästan alltid av skönlitterärt skrivande och andra typer av texter såsom noveller, blogginlägg och poem. När jag inte skriver läser jag istället, mestadels romaner. Jag löptränar, tillbringar mycket tid på lantstället i nordöstra Bohuslän. Gillar god mat. På fredagskvällar lagar jag och min man extra festlig mat, som vi äter tillsammans med ett gott vin. Är intresserad av film, har alltid gillat rock och pop, men nu för tiden blir det sällan av att jag går på bio eller konserter. Tycker att det är alldeles för skönt att stanna hemma.


30 augusti – Oskar Rickardsson Oskar Rickardsson_300
Vid sidan av att vara människa så jobbar jag inom vården, men värdesätter att ta till vara på min tid utanför jobbet. Då fyller jag min hjärna med musik, långa samtal och resor till nya platser. Både inre och yttre resor behövs, gärna så miljövänliga som det bara är möjligt. Jag tror att ord och människor som möts är något vi behöver mer och mer av. Det är så otroligt viktigt att mötas. Inte bara på mitten utan över huvud taget.

Lämna en replik

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>