Fikets Sommarveranda 2019 – Anita

Vill du höra (och se) signaturen Verandavyn, spela upp videon ovan.

 


sommarAnita

 

Den 14 juni 2019
Hej på er alla!
Här tänkte jag underhålla er ett tag men en bråkdel av mina favoritlåtar.
Håll till godo!
(OBS! Klicka på respektive bild nedan, för att spela upp videon på ny sida.)

Kafé K har idag 11-årig födelsedag och därför tycker jag det blir bra att starta med Skånske Arnes fina hyllningslåt till Kafé K (som släpptes för precis ett år sen).
Kafé K 10 år – Jubileumslåten – Skånske Arne
Anita_Kafé K 10 år-Jubileumslåten_600

Visst är det härligt att vi har den kalla vintern bakom oss. Man har längtat efter värmen och kanske det som Tomas Ledin sjunger om, en dag på stranden.
En dag på stranden – Tomas Ledin
Anita_En dag på stranden-Tomas Ledin_600

Flera av mina stora idoler, som jag ”alltid” har lyssnat på, har lämnat detta jordeliv de senaste åren. Är det ett tecken på att man kanske börjar bli gammal själv? Ja, jag vet inte. Nu senast var det Kim Larsen som dog 30 september 2018. En stor överraskning blev det när det gjordes officiellt att han hade spelat in 12 nya låtar som spelats in hemma i hans vardagsrum i lägenheten i Odense. Till sin hjälp hade han sonen Hjalmer och sin impressario Jørn ”Ørn” Jeppesen. Kim Larsen har bestämt allt angående denna skiva, men hann inte med att få den utgiven. Hans familj har nu sett till att uppfylla hans sista önskan. Skivan kom 29 mars 2019 och heter Sange fra første sal. Jag hade läst att sångerna fanns men kunde aldrig drömma om att de var så färdiga att de kunde ges ut. Vilken gåva! Här är ett smakprov. Köp gärna skivan eller lyssna på Spotify.
Den store dag – Kim Larsen
Anita_Den store dag-Kim Larsen_600

Då vi är vid mina idoler som lämnat jordelivet, får jag naturligtvis nämna Sven-Erik Magnusson, sångare i Sven-Ingvars. En av många favoritlåtar med Sven-Ingvars kommer här.
Hus till salu och Lika ung som då – Sven-Ingvars
Anita_Hus till salu & Lika ung som då-Sven-Ingvars_600

Det blev två låtar Hus till salu och Lika ung som då………kvalitén fick avgöra vilket klipp det blev.
Benjamin Ingrosso gav ut sitt debutalbum Identification förra året, jättebra skiva! Nu har det visst kommit ett par nya låtar i en ny version, här kommer en av dem.
1989 – Benjamin Ingrosso
Anita_1989-Benjamin Ingrosso_600

Låtens titel får mig att tänka tillbaka i tiden så här kommer en gammal goding med numera insomnade Uppsalabandet Webstrarna.
Moln på marken – Webstrarna
Anita_Moln på marken-Webstrarna_600

Webstrarna ”hittade jag” när jag skulle lyssna på deras låt Vänner för livet som de spelat in med en annan av mina idoler Olle Ljungström. Kan ju lyssna på den med.
Vänner för livet – Webstrarna & Olle Ljungström
Anita_Vänner för livet-Webstrarna & Olle Ljungström_600

Hjalmer, Kim Larsens nästyngsta son, har ju en egen musikkarriär och har gett ut en EP som egentligen är en LP , den heter Skabt til at være ung (EP) (Vinyl LP). Vi lyssnar på en av låtarna från den skivan.
Hvis du går – Hjalmer
Anita_Hvis du går-Hjalmer_600

En ännu nyare låt som Hjalmer gjort är Istedgade.
Anita_Istedgade-Hjalmer_600

En annan favorit är Tomas Andersson Wij. Här kommer en låt från senaste skivan Splitter, vol1.
Första maj i Piteå – Tomas Andersson Wij
Anita_Första maj i Piteå-Tomas Andersson Wij_600

Sommaren förknippas gärna med Per Gessle och Gyllene Tider och många andra artister som turnerar flitigt. Lars Winnerbäck är en annan bra artist som också bjuder oss på fina sommarturnéer. Här kommer Gessle och Winnerbäck i en duett.
Småstadsprat – Per Gessle & Lars Winnerbäck
Anita_Småstadsprat-Per Gessle & Lars Winnerbäck_600

Som jag nämnde tidigare dog Sven-Ingvars sångare Sven-Erik Magnusson 2017. Tack och lov lever gruppen Sven-Ingvars vidare, nu med Sven-Eriks son Oscar vid mikrofonen. Nyligen släppte de första singeln med Oscar som sångare, Rör vid mig igen, utgiven som vinylsingel. På min födelsedag 27/9 i år släpps deras fullängdare Ingenting är som förut, allt är som vanligt. Vilken födelsedagspresent! De åker på turné efter det också.
Rör vid mig igen – Sven-Ingvars
Anita_Rör vid mig igen-Sven-Ingvars_600

Nu har jag kommit till slutet av min lista och tackar för att ni lyssnat. Hoppas det fanns något som föll alla i smaken. Kim Larsen får avsluta med Om lidt.
Om lidt – Kim Larsen
Anita_Om lidt-Kim Larsen_600

Önskar er alla en riktigt fin sommar!
Mvh Anita

1 kommentar till Fikets Sommarveranda 2019 – Anita

  • Mats Klasson  säger:

    Ett danskt smørrebröd med några rejäla skivor värmlandskorv på. Vi sitter på Tivoli i København och äter. En lätt vindpust ända från Piteå, sliter tag i bordsduken och svalkar ett svettigt ansikte. Vid bordet bredvid sitter far och son och diskuterar över varsin Tuborg-øl.
    -Far du ser trett ud, säger sonen.
    -Jeg är trett och syg, men det gør slett inget, for jeg ved att du synger for mig efter att jeg fallit i søvn.
    Vid ett långbord, alldeles intill pariserhjulet, verkar det vara födelsedagskalas. Schwarzwaldtårta, prinsesstårta med grön marsipan, cola, läsk, cider och svart kaffe serveras. Värdinnan tar till orda. Det sägs att hon kommer från Uppsala, men hon talar faktiskt skånska…..

Lämna en replik

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>