Bröllop 1955

Bröllop 1955 Ethel & Gösta2_600

Den 23 juli 1955 gifte sig mina föräldrar Ethel och Gösta, då 21 och 28 år gamla, i Allerums kyrka.
Det är 65 år sedan i idag.

Mammas morbror hade omkommit tragiskt i en motorcykelolycka en tid innan så det blev ett litet bröllop så att säga. Men det bestämdes att bröllopsplanerna skulle följas trots morbroderns olycka. Så blev det.

På bröllopsdagens morgon vaknade min mamma med en allergisk reaktion vilket gjorde att hennes brudskor nästan blev för små, men det löste sig det också, med hjälp av kalla handduksomlägg.

Vittnen var deras goda vänner Gunnel och Sven. På den tiden hade min pappa inget körkort så det blev Sven som var chaufför och de lånade min morfars bil. Min mormor och morfar kunde inte närvara i kyrkan eller middagen efteråt pga den tragiska olyckan. Vigselförrättare var Kyrkoherde Bruno Fredlund.

Efter vigseln bar det av in till stan för bröllopsmiddagen. Förutom mina föräldrar och vittnena var min morbror och hans fru med på middagen. Mormor och morfar kunde inte deltaga där heller. Just den sommaren pågick H55 och det var festligt värre. Man kunde åka med ett litet tåg ut till Restaurang Parapeten och det gjorde dom! Han som körde tåget klämtade i klockan som tåget hade och ropade
”Se upp! Här kommer brudparet”.

Tyvärr finns inget bevarat vad bröllopsmiddagen på Parapeten bestod av men det blev en fin och minnesvärd dag.

Bröllop 1955 kollage _564

Den 65 åriga bröllopsdagen blir inte firad för min pappa finns inte längre, han avled 6 januari 2013. Min mamma är idag 86 år och dras med en hel del krämpor som ju tyvärr kan komma på ålderns höst.

Anita

6 kommentarer till Bröllop 1955

 • Anita  säger:

  Tack Mats för du gjorde detta så fint!
  Mvh Anita

 • Mats Klasson  säger:

  Varsågod!
  På tal om H55 hittade jag ett gammalt veckotidningsomslag från maj 1955 där man kan se hur Hälsingborg såg ut då. E-postar dig den bilden.
  Mvh Mats K.

 • Anita  säger:

  Tack snälla! Ja det har ju skett en hel del sedan dess….även om mycket är sig likt!
  Mvh Anita

 • Raffael Otte  säger:

  Anita, dina föräldrar ser ut väldigt sympatiskt. Jag tycker om dom. Önskar er det allra bästa :) mvh Raffael

 • Ethel  säger:

  Extra fint för mig eftersom din mamma heter Ethel. Jag har inte mött många Ethel i mitt liv. Sisådär 3-4 stycken.

 • Anita  säger:

  Tack Raffael ! Mina föäldrar är verkligen snälla och sympatiska och jag kunde inte önska mig bättre!

  Håller med dig Ethel, att namnet Ethel är inte så vanligt. Kan du tänka dig att i mammas klass fanns förutom henne en annan flicka som ochså hette Ethel! Dessutom hade de samma efternamn! Helt otroligt!

Lämna en replik

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>