11 maj 2013


HIF & Henke - laget och spelaren i vårt hjärta

Vårt lag i Allsvenskan är Helsingborgs IF – i med- och motgång! Finns så många spelare i laget som vi beundrar. Både i dagens lag och de som har spelat i klubben tidigare. När vi har varit och hälsat på mina föräldrar blev det alltid besök på Olympia. För det mesta var det matcher i Allsvenskan men vi har också sett HIF spela mot Inter i Champions League till exempel. Även matchen mot Celtic såg vi.

En spelare som är och har varit favoriten hela tiden är Henrik Larsson. Vi har haft förmånen att träffa honom flera gånger och han är alltid lika vänlig och trevlig. Detta har resulterat i många autografer i albumet från just honom. När min son Anders var liten tävlade han och en kompis i Helsingborg om vem som hade flest autografer från Henke! Tror det blev oavgjort med det till slut.


Vi har även sett honom spela tennis på Pålsjö tennis och där fick sonen hans autograf på en Henke t-shirt som gavs ut till fotbolls-VM i USA. Eftersom Anders hade tröjan på sig när Henke signerade den frågade Henke om det kittlade när han skrev, men det tyckte inte Anders.


När Henke gifte sig med sin Magdalena åkte vi ut till Allerums kyrka och stod bland många andra och tittade utanför. Tog en hel del kort av brudparet, roligt att ha.

De flesta vet ju att Henke varit proffs i utlandet och så kom den dagen då det var dags att vända hem igen för Henke och familjen. Henke skrev på för HIF och förväntningarna var stora för alla HIF-fans när det blev dags för Henke att komma hem. Premiärmatchen efter hemkomsten var hemma mot Häcken och det var ordnat ett fint tifo för att välkomna honom hem. Det var verkligen speciellt att få uppleva detta på plats!

Senast vi såg Henke live var när han spelade innebandy med FC Helsingborg och dom var på besök i Fyrishov och mötte Storvreta.

Anita