9 mars 2013


När jag bodde i Helsingborg gick jag på konsert ibland, de flesta gångerna skedde detta på Konserthuset . Det har varit många artister som jag sett och den 3 november 1979 gick jag och min kompis och lyssnade på Bill Haley & His Comets. 

 

Vi hade bra platser, bara ett par bänkrader från scenen. Förband var en lokal grupp som hette Music Team! Men det var en upplevelse att se en legend som Bill Haley livs levande! Visst var han då en äldre man - han var född 1925 -  men han gav oss en riktigt bra konsert att minnas. Vi fick höra alla hits: Rock around the clock, See you later alligator, Shake,rattle and roll för att nämna några och stämningen var hög. 

Dagen efter skrev Helsingborgs Dagblad om konserten och under en bild av publiken stod det ”Publiken var lika rolig att studera som aktiviteterna på scenen. Här sågs folk i alla åldrar och skepnader. En del fans, som inte ens var födda när Haley hade sina stora hits, verkade mer femtiotal än vad man var då”. 


Här är ett smakprov från ett TV-framträdande Bill Haley och hans kometer gjorde vid den tiden.

Ni kan också se en del av de kort jag själv tog, kvaliten är kanske inte den bästa men det är trevliga minnen att ha.  Denna turnen kom att bli en av de sista Bill Haley gjorde, han avled den 9 februari 1981.

Anita