Lördagen den 1 september 2012Förändring...


Jag tänkte att jag skulle använda denna fina möjlighet att vara gästskribent till att skriva lite om förändring. Förändring för förändringens skull är absolut inte nödvändigt, som många av våra politiker verkar tro. Den är bara nödvändig om det behövs en förändring, och det gjorde det för mig. Jag kom till en punkt för ca 10 år sen då jag egentligen höll på att gå under. Alkohol, panikångest blandat med händelser som höll på att rasera allt, resulterade i att allt till slut tog stopp. Och där nånstans insåg jag att det inte gick längre. Just då trodde jag aldrig att någonting nånsin skulle gå längre, jag trodde att jag var fördömd. Men det var bara att försöka ändå, fortsätta att andas!

Under hela min uppväxt och egentligen nästan under hela mitt vuxna liv så har jag varit ganska nedstämd, inåtvänd och deprimerad. Ja listan kan göras lång och ångesten har tyvärr alltid tyngt mina axlar. Och det har varit väldigt svårt att ta sig ur detta invanda mönster. Men jag har alltid känt att jag inte velat ha det så, men frågan är ju bara hur man vänder på en sån stek. För det krävs ju en hel del av motivation, ork och lust. 
Så under lång tid har jag försökt att undvika saker som får mig att må dåligt. Välja bort negativa saker som tar energi och försöka att fokusera på det positiva istället. Och det är ju lättare sagt än gjort, men väl värt att kämpa för! Jag vet att jag har lång väg kvar, men jag är en bra bit på den vägen iaf! 

Musik har också varit en väldigt viktig del i mitt liv. Jag har alltid varit mycket intresserad av musik och gitarren har hängt med sen jag fick den första av min farfar. När jag tänker efter så är nog musik viktigare för mig än vad jag trott. Den får mig att må bra, hjälper mig igenom gråa tunga dagar och kan ge mig kickar som inget annat kan göra. Att skapa egen musik är ett kreativt arbete som verkligen ger mig tillfredställelse. Tyvärr så har jag inte haft så mycket tid över till det dom senaste åren men det kommer att bli bättre framöver. Jag har faktiskt spelat in min första låt på nästan 3 år nu i dagarna, tack vare att jag fick förfrågan om att skriva här!!
Tidigare så har jag skrivit och spelat in ganska mycket. Spelade t o m in en platta som tyvärr aldrig släpptes! Hade allt klart men så rann allt ut i sanden. Väldigt trist och jag har haft lite svårt att släppa det. Men låtarna finns och nya låtar kommer att komma så det kanske blir en dubbel CD framöver istället! 

Och just nu när jag sitter och skriver detta, så känns det faktiskt rätt bra. För det känns bra att veta att det blir bättre, veta att det mesta löser sig till slut. Och att kunna sitta här i lugn och ro och dricka en god kopp kaffe och bara andas! Det kanske inte låter så märkvärdigt, men det lilla gör det stora!! Det kanske låter klyschigt, men egentligen är det precis så enkelt...


Michael "Micke" KihlgrenFödd 1983 i Torsby och uppvuxen i den djupa värmlandsskogen i en liten by som heter Höljes i Norra Finnskoga nära norska gränsen mot Trysil. Men bor numera i Karlstadområdet. Jobbar till vardags som maskinist och sköter driften i en bergtäkt strax utanför Karlstad. 
Hobbymusiker som legat på is nåt år men som kommit igång så smått igen. Och med en hel del projekt på gång.

Här är en helt ny låt som jag skrev och spelade in nu i dagarna. Arbetsnamnet gick under Dag 23 som helt enkelt fick bli titeln till låten också. 

Här är en låt som heter Andas

Min youtubekanal med några låtar/videos.

Min myspace som tyvärr inte uppdaterats på länge men det finns några låtar att lyssna på.Vill ni kommentera eller diskutera Mickes text eller hans musik finns en speciell Gäst med G på K-tråd på vårt forum. Klicka här för att komma dit.
För att kunna skriva på forumet måste du vara medlem. Är du inte det, klicka  på Bli medlem inne på forumet och följ instruktionerna.
Man kan också kommentera på Kafé K:s Facebooksida om man hellre vill det.


Tillbaka till tidigare Gäster