Torsdagen den 1 mars 2012Det är Elvis fel


Det är Elvis fel.
Eller förtjänst, om man så vill, att vi klagar på Netto.
I alla fall att vi gör det i låtform.
När jag var tre år kravlade jag upp till radiogrammofonen och lyckades få igång skivan som låg på tallriken.

Av en händelse var det Girls, Girls, Girls med Elvis.

Vi ägde tre skivor, de andra två var Snurrskivan med Gullan Bornemark och en inte alltför märkvärdig skiva med Bröderna Cartwright. Att mamma gillade Michael Landon visade och visar sig än idag tydligt, genom att jag har Mikael som mellannamn.

När Elvisskivan började snurra och ljudet kom ut ur maskinen, bestämde jag mig för att jag skulle höra på Elvis tills det kom något bättre och det tycker jag inte att det gjort.

Annat som är bra, javisst, Beatles är världens bästa band, Philemon Arthur and the Dung oerhört befriande, men inget har berört mig lika starkt som Elvis Presley.

Under en uppväxt som inte var något vidare, fanns han alltid där.
Jag förstod inte alltid vad melodierna handlade om, men det var inte grejen, det fanns nåt i rösten som ingav tröst och hopp.

Det var ibland ingen höjdare att vara Elvisfan i början av 70-talet, jag minns en vikarierande musiklärare som på min fråga om han kunde några Elvislåtar sa:

– Den där gamla gubben.

Då var Elvis 38 år.
Jaja, det var ju bara att härda ut, hur många Bay City Rollers-skivor snurrar i radion idag?

Vad som har bestående värde visar sig ju över tid.
Vi tog stapplande steg på musikbanan med diverse band med det gemensamt att skivbolagen inte stod i kö för att få köpa rättigheterna till våra personligheter.

Ändå skramlade vi på för, ärligt talat, vad är roligare än rock n roll?
Efter att ha kört ”Hey little baby”-texter i 30 år var tiden, eller i alla fall vi mogna, att försöka sprida budskap, eller rättare sagt gnäll, på svenska.

Ur det kom sig Min Nettobutik är o-lidl-ig, men det är Elvis fel.Min Nettobutik är o-lidl-ig på Youtube.


Skånske Arne 
(Skånske Arne & Jonny Spöge)


 


Skånske Arne och Jonny Spöge är Per-Arne Olsson och Anders Berling.  Arne sår fröna till låtarna och driver upp dem. Anders gödslar och skördar.

Allt började med en liten irritation över röran i den lokala Nettobutiken. 
En irritation kommer tydligen sällan ensam; det har blivit en hel hoper låtar som handlar om allt från postens neddragningar till hur svårt det kan vara att acceptera dagens mode. En och annan text som inte klagar på något alls tittar dock fram ibland.

Under våren släpps första fullängdaren Dubbla badbussar.

Vill ni kommentera eller diskutera text, videon eller musiken finns en speciell Gäst med G på K-tråd på vårt forum. Klicka här för att komma dit.
För att kunna skriva på forumet måste du vara medlem. Är du inte det, klicka  på Bli medlem inne på forumet och följ instruktionerna.
Man kan också kommentera på Kafé K:s Facebooksida om man hellre vill det.


Tillbaka till tidigare Gäster